0
Πανηγυρίζουν… μεγάλοι τουρκικοί λογαριασμοί του Twitter για την εγκατάσταση των ελληνικών Rafale και Mirage στην Τανάγρα και την Σκύρο.

Σύμφωνα με τους Τούρκους είναι καλό για την Τουρκία ότι τα ελληνικά μαχητικά θα βρίσκονται κοντά στα παράλια της Τουρκίας γιατί έτσι θα μπορούν πιο… εύκολα να τα καταρρίψουν.

Μάλιστα τονίζουν πως καλύτερη επιλογή για την Ελλάδα θα ήταν να τα έκρυβε στον Άραξο.

Οι Τούρκοι φέρουν βαρέως την αναβάθμιση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με την αγορά των Rafale και ειδικά με τα νέα υπερ-όπλα που θα φέρουν, μεταξύ των οποίων οι Meteor, οι οποίοι θα μπορούν να λοκάρουν τα τουρκικά F-16 πριν ακόμα ξεμυτήσουν από τις τουρκικές ακτές για το Αιγαίο.


Ο πρώτος και κυριότερος λόγος της επιλογής των γαλλικών Rafale από την Αθήνα ήταν η αποτελεσματικότητά τους απέναντι στους Τούρκους.

Η αποτελεσματικότητα των Rafale οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επιθετικό ραντάρ SPECTRA που διαθέτουν τα γαλλικά μαχητικά.

Το βασικό όπλο του SPECTRA είναι πως πρόκειται για ένα «επιθετικό» ραντάρ το οποίο επιτίθεται στα ραντάρ του αντιπάλου και τα μπερδεύει.

Ακόμα και το ραντάρ των F-35 λειτουργεί ως το προς να κάνει στελθ το μαχητικό και όχι να επιτεθεί στο εχθρικό ραντάρ.

Οι Τούρκοι, στις 5 Ιουλίου του 2020 στην τουρκική αεροπορική βάση Al-Watiyaστην Λιβύη, υπέστησαν πανωλεθρία, όταν οι θέσεις τους βομβαρδίστηκαν από αγνώστου… εθνικότητας γαλλικά μαχητικά Rafale.

Η τουρκική αεράμυνα των Hawk και των πολυδιαφημισμένων τουρκικών Hisar στάθηκε αδύνατο να αντιμετωπίσει τα γαλλικά μαχητικά, τα οποία διάλυσαν τους Τούρκους, μπερδεύοντας τα ραντάρ τους με το SPECTRA.

Mάλιστα οι Τούρκοι δεν κατάφεραν να αντιδράσουν εκτός από το πρώτο κύμα επίθεσης (σ.σ. που μπορεί να πει κανείς ότι αιφνιδιάστηκαν) ακόμα και στο δεύτερο κύμα.

Το SPECTRA τρέλανε τα ραντάρ των αντιαεροπορικων των Τούρκων, επιτρέποντας στα Rafale να κάνουν βόλτα πάνω από την τουρκική βάση στην Λιβύη.

Με αυτό το ραντάρ θα πετούν τα ελληνικά Rafale ενώ τα ελληνικά F-16 Viper, θα διαθέτουν και αυτά ραντάρ AESA το οποίο οι Τούρκοι θα δουν σε… χρόνια και αν.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top