0
Οι φωτογραφίες είναι από την χθεσινή πρώτη πτήση του πρώτου αναβαθμισμένου F-16 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, στην Τανάγρα.
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη πτήση της «οχιάς» του Αιγαίου, το F-16 block 52+ adv. με τον κωδικό 005, πραγματοποίησε την πρώτη του τροχοδρόμηση, η οποία επαναλήφθηκε την Παρασκευή.

Την Κυριακή (17/1), αξιοποιώντας το «άνοιγμα» του καιρού το πρωί βγήκε για τρίτη φορά στην πίστα της Τανάγρας από το υπόστεγο της ΕΑΒ. Στις 11.10 για πρώτη φορά, υπό τον χειρισμό Αμερικανού πιλότου, το πρώτο Viper της Πολεμικής Αεροπορίας άρχισε να καταπίνει τον διάδρομο της Τανάγρας, να ξεκολλά τους τροχούς του και σε λίγα δευτερόλεπτα να βρεθεί στον αέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την διάρκειας της πρώτης ωριαίας πτήσης έκανε έναν μεγάλο γύρο. Ακολούθησε το δρομολόγιο προς Θήβα, Ιτέα, Λαμία και Εύβοια για να συνεχίσει σε ένα touch and go στην Τανάγρα κι εν τέλει να προσγειωθεί.

Ελληνοτουρκικά: Καθ’ όλη την διάρκεια της πτήσης συνοδευόταν από διθέσιο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ στον Πύργο Ελέγχου, στην Τανάγρα, βρισκόταν το Νο2 των Αμερικανών, μία Αμερικανή γυναίκα πιλότο, η οποία είχε συνεχή επικοινωνία με τον συνάδελφό της, που πετούσε το πρώτο από τα συνολικά 84 Viper της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το μεσημέρι σήμερα θα επιχειρηθεί να γίνει και δεύτερη πτήση. Όπως έχουμε αποκαλύψει από την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 6 έξοδοι και 10 ώρες πτήσης στο πρωτότυπο F-16 Viper πριν αυτό πετάξει, υπό τους χειρισμούς του ίδιου Αμερικανού πιλότου για τις εγκαταστάσεις της Lockheed Martin στο Fort Worth του Τέξας, όπου θα ολοκληρωθεί η αναβάθμιση και το στάδιο των δοκιμασιών. Το χρονοδιάγραμμα λέει ότι αυτό θα γίνει στις 4 Φεβρουαρίου και στις 5 Φεβρουαρίου θα μπει στα υπόστεγα της ΕΑΒ το δεύτερο F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, που θα υποστεί το πρόγραμμα αναβάθμισης.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει αποκλειστικά το enikos.gr βλέπετε τη στιγμή που η πρώτη «οχιά» τροχοδρομεί στην Τανάγρα, μετά την επιτυχημένη πρώτη της πτήση στους ελληνικούς αιθέρες.


Στη φωτογραφία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΑΒ βλέπετε τη στιγμή που έχει ολοκληρωθεί πτήση – διακρίνονται οι τάκοι στους τροχούς – κι οι τεχνικοί κατεβάζουν τα data.

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top