0
Βρισκόμαστε στην καρδιά του χειμώνα, στην περίοδο που σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους ο ιός μπορεί να μεταδοθεί πιο εύκολα και γρήγορα.

Το επιδημιολογικό φορτίο έχει ανέβει στα ύψη, οι εμβολιασμοί προχωρούν με αργά βήματα σε όλη την Ευρώπη κι έτσι το μείγμα που δημιουργείται είναι εκρηκτικό χωρίς καμία ελπίδα αποσυμπίεσης τις επόμενες 40 μέρες.

Γι’ αυτό ο κίνδυνος να γίνει η Αθήνα Θεσσαλονίκη μέσα σε λίγες μέρες είναι πιο ορατός από ποτέ. Είναι χαρακτηριστική η ατάκα του Νίκου Σύψα «Αν ήταν στο χέρι μου θα τα έκλεινα όλα για 15 μέρες». Και ο καθηγητής Σύψας δεν είναι ο μόνος που το προτείνει.

Πλέον πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για πιο σκληρά μέτρα στην Αττική, καθώς αν η πανδημία ξεφύγει δεν θα υπάρχει γυρισμός και το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα γονατίσει.

Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείξουν νέα αύξηση τις επόμενες μέρες τότε θα πάμε σε ολικό lockdown, με τους πιο αυστηρούς περιορισμούς που έχουμε δει ως τώρα.

Η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και περιθώρια πειραματισμών δεν υπάρχουν. Αν μέχρι την Πέμπτη δεν ανακοπεί ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων στην Αθήνα, τότε η πρωτεύουσα που ήδη βρίσκεται στο κόκκινο θα δει πιο σκληρά μέτρα να ανακοινώνονται την Παρασκευή.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top