0
Η Κίνα δείχνει το μέλλον της κοινωνίας του κορωνοϊού, μιας κοινωνίας περιορισμού της ελεύθερης παγκόσμιας κυκλοφορίας ανθρώπων και με πολλούς να εκφράζουν ότι αυτό είναι μόνο η αρχή.

Δεν είναι πολύ καιρός από όταν ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πρότεινε τη χρήση ενός παγκόσμιου συστήματος κωδικών QR για την ελεύθερη παγκόσμια κυκλοφορία ανθρώπων όταν χθες έρχονται εικόνες από την Γουχάν όπου όλοι ήταν στους δρόμους να γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου αλλά με μια διαφορά ήταν... "πράσινοι" ή μάλλον ψηφιακά ελεγμένοι.

«Η Κίνα έχει προτείνει ένα παγκόσμιο μηχανισμό μιας κοινά αποδεκτής διαδικασίας πιστοποιητικών υγείας βασισμένων σε ελέγχους νουκλεϊκού οξέος και σε μορφή κωδικών QR που θα είναι παγκόσμια αποδεκτή. Ελπίζουμε ότι όλο και πολλές χώρες θα αποδεχτούν το μηχανισμό αυτό» είχε πει ο Κινέζος πρόεδρος.

Ουσιαστικά οι οπαδοί της «νέας εποχής» και της  νέας «μεγάλης επανεκκίνησης» δεν κρύβονται καν πλέον, αλλά το λένε ανοικτά όπως ο Κινέζος πρόεδρος, ένας εκ των βασικών υποστηρικτών της παγκοσμιοποίησης:

Ένα κοινά συμφωνημένο  πιστοποιητικό  υγείας που θα ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου και που θα είναι σε μορφή barcode για να το φέρει ο καθένας επάνω του, που χωρίς αυτό δεν θα μπορεί ούτε να πραγματοποιήσει εμπορικές συμφωνίες ούτε φυσικά να ταξιδέψει.

Για το τέλος των μέτρων(όπως τα ξέρουμε βέβαια) κατά του κορωνοιού στην Κίνα μίλησε ο κ. Αποστόλης Ζαούτσος, Έλληνας κάτοικος της Κίνας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΙ αναφερόμενος και στις εικόνες απίστευτου συνωστισμού που καταγράφηκαν στην Ουχάν παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι κάτοικοί της υποδέχθηκαν το 2021, έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Δεν υπάρχουν μέτρα. Είναι σαν να μην υπάρχει ο ιος» ανέφερε χαρακτηριστικά αλλά εξήγησε και γιατί δεν υπάρχουν αυτά τα μέτρα.

Ο ίδιος σημείωσε πως τις μάσκες τις φορούσαν για την προστασία από το κρύο .

Κιτρινίζουν όλοι ή κοκκινίζουν με ένα κρούσμα 

Σχετικά με το πώς τα κατάφεραν ο κος Ζαούτσος υπογράμμισε πως χρησιμοποίησαν την τεχνολογία. «Η ανίχνευση γινόταν ηλεκτρονικά και γίνεται ακόμη. ‘Όπως εξήγησε ο ίδιος υπάρχει ένας κωδικός που πρέπει να σκανάρεις με το κινητό σου όταν μπαίνεις σε οποιοδήποτε χώρο και πρέπει να είσαι πράσινος αν κάποιος ανιχνευτεί ως κρούσμα τότε αυτόματα όλοι γίνονται κίτρινοι ή κόκκινοι που σημαίνει ότι δεν μπορείς να βγεις από το σπίτι σου ή δεν μπορείς να μπεις πουθενά.

Δεν υπάρχει κάποια αστυνόμευση... Όσοι είναι πράσινοι κυκλοφορούν χωρίς μέτρα παντού. Δεν μπορείς να περάσεις πουθενά χωρίς πράσινο κωδικό».

21 ημέρες καραντίνα όποιος φτάσει Κίνα

Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει και συγκεκριμένο μέτρο για να μην μπει ο κορωνοιος στην Κίνα και ότι όποιος φτάσει στην Κίνα μπαίνει 21 ημέρες καραντίνα, σε ένα ειδικό ξενοδοχείο στο Πεκίνο ή την Σαγκάη και μια βδομάδα σπίτι του. 

Παράλληλα, ερωτηθείς για το πως νιώθει που μόλις ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας βρίσκεται εξώ και μπορεί να γλεντά μέχρι τα ξημερώματα, δήλωσε πως «νιώθουμε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και απογοητευμένοι πως αντιμετώπισε ο Δυτικός κόσμος την πανδημία».

Η καραντίνα μπορεί να τελειώσει αλλά μπροστά μας μπορεί να βρεθεί η παγκόσμια ψηφιακή καταγραφή των πολιτών και κανείς δεν γνωρίζει που μπορεί αυτό να οδηγήσει.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top