0
Να μπει στις «κόκκινες» περιοχές η Αττική εισηγούνται οι «ειδικοί», κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00, ενώ δεν θα ανοίξουν και τα γυμνάσια και τα λύκεια, ενώ κλείνει το λιανεμπόριο και επιστρέφει το click-away, στην καλύτερη περίπτωση.

Όλα αυτά, ενώ τίποτα απολύτως δεν δικαιολογεί από τα αντικειμενικά στοιχεία τέτοια απόφαση. Ούτε τα νυν κρούσματα, ούτε η γενικότερη κατάσταση, ούτε η θνησιμότητα του 2020, δικαιολογεί αυτό που συμβαίνει, εκτός από το γεγονός βέβαια, ότι προσπαθούν να καλύψουν το φιάσκο των εμβολίων.

Από τα 2.175.000 εμβόλια το μήνα, έχουν γίνει από τις 27 Δεκεμβρίου λιγότερα από 100.000, ενώ η κυβέρνηση παραχώρησε 2 εκατ. εμβόλια της Moderna στη Γερμανία!

Σύμφωνα με το Politico, η κυβέρνηση Μητσοτάκη ενώ μπορούσε να αγοράσει 3.800.000 εμβόλια της Moderna, τα οποία ήδη καταφθάνουν στην ΕΕ, αποφάσισε να αγοράσει μόλις 1.800.000, δίνοντας 2 εκατομμύρια δόσεις στους Γερμανούς, έτσι ώστε να αγοράσει περισσότερες δόσεις από το εμβόλιο της AstraZeneca (7,1 εκατ.) το οποίο κοστίζει 2 ευρώ η δόση αλλά είναι άγνωστο πότε θα έρθει, ενώ ακόμα δεν έχει καν εγκριθεί από τον ΕΜΑ.

Αλλά κάποιοι παίζουν παιχνίδια σε βάρος της χώρας και των πολιτών της με άγνωστο σκοπό.

Οι ειδικοί ανέβασαν το επίπεδο συναγερμού για την επιδημία στο λεκανοπέδιο, το οποίο πλέον θα είναι όλο... κόκκινο και όχι μόνο η Δυτική Αττική, όπως συνέβαινε τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Αν η Αττική θεωρηθεί «κόκκινη» περιοχή, τότε τα γυμνάσια και τα λύκεια δεν θα ανοίξουν όπως είναι προγραμματισμένο την 1η Φεβρουαρίου, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις για το λιανεμπόριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες η πρόταση είναι να επιστρέψει το click away. 

Να σημειωθεί, σε αυτό το σημείο, ότι μέχρι στιγμής, στις περιοχές που έχουν εισέλθει σε καθεστώς αυστηρού lockdown, η απαγόρευση κυκλοφορίας ισχύει από τις 18:00 το απόγευμα, κάτι που εντούτοις δεν είναι γνωστό εάν θα εφαρμοστεί και στην περίπτωση της Αττικής, εάν επιβεβαιωθούν οι σημερινές πληροφορίες και η περιφέρεια μπει στο «κόκκινο». 

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην αυριανή συνεδρίαση των ειδικών, αφού λάβουν υπόψη τα επιδημιολογικά στοιχεία της Πέμπτης και Παρασκευής.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top