0
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη παρά τις σφοδρές αντιδράσεις να προχωρήσει στην επέκταση της δομής παράνομων μεταναστών (ΚΥΤ) στον Έβρο και συγκεκριμένα στο Φυλάκιο Ορεστιάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες λίγες μόλις ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη του κ.Μηταράκη με τους θεσμικούς και τους φορείς του Έβρου, από το αρμόδιο υπουργείο  τηλεφωνούν σε ιδιοκτήτες των χωραφιών που βρίσκονται δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να τα νοικιάσουν και τους ενημερώνουν ότι θα προχωρήσουν στην επίταξη εκτάσεων τους.

Μάλιστα θα έρθουν στην περιοχή και στελέχη του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, μαζί με τον εκτιμητή τον οποίον προσέλαβαν με απευθείας ανάθεση από τις 30 Δεκεμβρίου, για να ορίσει το χρηματικό τίμημα. Πρόκειται για έναν ωμό εκβιασμό των ακριτών ιδιοκτητών γης. 

Ο υπουργός Μετανάστευσης Νότης Μηταράκης σε επιστολή του προς την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (η οποία είχε χαρακτηρίσει τη δομή ως επικίνδυνη για την εθνική ασφάλεια) αλλά και σε συνεντεύξεις του είχε διαψεύσει την επέκταση της δομής λέγοντας πως πρόκειται απλά για «αναβάθμιση» με βελτίωση χώρων και εξοπλισμού.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top