0
Για όσους πίστεψαν ότι η οικονομική καταστροφή και η ψυχολογική - ψυχική ταλαιπωρία των Ελλήνων με τα συνεχή lockdown τα οποία δεν έβγαλαν πουθενά (οι μειώσεις στα κρούσματα και τους θανάτους είναι απλά προϊόν κύκλου που έκλεισε) τελείωσε, έρχεται ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ), Θανάσης Καλαμπαλίκης και αποκαλύπτει ότι κορυφαίος υπουργός της κυβέρνησης τον ενημέρωσε ότι σε δέκα ημέρες πιθανόν να κλείσουν πάλι τα πάντα. 

Ποιος υπουργός; Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα ο κ. Θανάσης Καλαμπαλίκης, σε ερώτημα του ρωσικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, για το εάν σήμερα δίνεται επιτέλους μία ανάσα στην αγορά λόγω της επανεκκίνησης του λιανεμπορίου, απάντησε:

«Γιατί τον καιρό της πανδημίας αυτό που έχουμε δει και βιώσει είναι σκωτσέζικα ντους από την κυβέρνηση», μας απαντά αφοπλιστικά. «Μας άνοιξε σήμερα. Δεν εγγυάται τίποτα όμως με την συνέχεια της πανδημίας και με τα ελλιπέστατα, διάτρητα μέτρα που έχει πάρει ότι δεν θα μας κλείσει ξανά σε δέκα μέρες. Μάλιστα, είναι και το πιο πιθανό, σύμφωνα με αυτά που μας είπε στη συνάντηση που είχαμε πριν τρεις μέρες ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης και στην ανησυχία που εκφράσαμε ως ομοσπονδία, για το αν θα ξανακλείσει η αγορά. Και το παραδέχτηκε ο υπουργός. Ότι το πιο πιθανό είναι να ξανακλείσουμε».

Σχετικά με τα λουκέτα που θα δούμε στην αγορά ο κ.Καλαμπαλίκης δήλωσε:

«Το βέβαιο είναι ότι επίκεινται πολλά λουκέτα στην πορεία, καθώς ήδη πολλά μαγαζιά δεν έχουν ανοίξει».

«Όλες οι παράμετροι ενισχύουν τη χιονοστιβάδα των λουκέτων το επόμενο διάστημα και στα εμπορικά καταστήματα και στην εστίαση. Αλλά η αγορά δεν έχει επανέλθει κανονικά, για να δεις, να μετρήσεις πόσα ακριβώς λουκέτα θα έχουμε και πού πηγαίνουμε. Σήμερα, φανταστείτε, ανοίξανε μαγαζιά μετά από ένα μήνα. Κι αρκετοί δεν ξανανοίξανε. Είμαστε στα όριά μας και οικονομικά και ψυχολογικά. Τα αδιέξοδα είναι μεγάλα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top