0
Το «κέντρο επιχειρήσεων» συμμοριών της Δυτικής Αττικής που εμπλέκονται σε δεκάδες ένοπλες ληστείες και διαρρήξεις εντόπισαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου. 

Το νευραλγικό αυτό πόστο για τη δράση και την οργάνωση των κακοποιών που λεηλατούν σπίτια και επιχειρήσεις της βορειανατολικής Αττικής εντοπίστηκε στο Ζεφύρι έπειτα από οργανωμένη επιχείρηση.

Αυτό όμως που προκαλεί έντονο προβληματισμό στους αξιωματικούς του Αμαρουσίου είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, το γεγονός ότι το άτομο που αποτελούσε τον πληροφοριοδότη και άκουγε όλες τις κινήσεις της ΕΛ.ΑΣ., το έκανε με έναν ασύρματο που ανήκει σε… αξιωματικό της ΓΑΔΑ, ο οποίος, άγνωστο πώς, «ξέχασε» να δηλώσει την απώλειά του.

Άκουγε την Άμεση Δράση και ενημέρωνε τους κακοποιούς

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν την πληροφορία ότι κακοποιός που συνδέεται με εγκληματικές ομάδες διαθέτει ψηφιακό ασύρματο που ανήκει σε αστυνομικό και με αυτό τον τρόπο καταφέρνει να γνωρίζει κομβικής σημασίας πληροφορίες.

Σε έφοδο που έγινε στο σπίτι του στο Ζεφύρι ο 35χρονος συλληφθείς αρχικά προσπάθησε να εξαφανίσει τα πειστήρια μέσα σε μια σακούλα την οποία πέταξε σε διπλανό οικόπεδο. Οι έμπειροι αστυνομικοί της Ασφάλειας κατάλαβαν την κίνησή του και εντόπισαν έναν ψηφιακό φορητό ασύρματο μάρκας SEPURA, έναν αναλογικό ασύρματο και σημειώσεις όπου αναγράφονταν περιοχές των βορείων προαστίων.

Ο ψηφιακός ασύρματος όπως διαπιστώθηκε ήταν συντονισμένος στο κανάλι 3 της Άμεσης Δράσης, όπως και ο αναλογικός. Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, ο 35χρονος ήταν αυτός που ενημέρωνε τα μέλη των συμμοριών όταν άκουγε στον ψηφιακό ασύρματο ότι πλησιάζουν αστυνομικές δυνάμεις. Έτσι οι κακοποιοί πάντα κατάφερναν να είναι πάντα ένα βήμα μπροστά και να διαφεύγουν χωρίς να συλληφθούν συνεχίζοντας τη δράση τους και σπέρνοντας τον πανικό.

Εμπλοκή αξιωματικού της ΓΑΔΑ

Αυτό όμως που προβληματίζει περισσότερο από όλα τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση είναι ότι ο ψηφιακός ασύρματος που είχε ο κακοποιός ανήκει σε αξιωματικό που υπηρετεί σε νευραλγική υπηρεσία της ΓΑΔΑ.

Πήγες του enikos.gr αναφέρουν πως ο συγκεκριμένος αξιωματικός στον οποίο ανήκει ο ασύρματος τον είχε «χρεωθεί» στις 4 Δεκεμβρίου του 2020 και από τότε δεν τον είχε επιστρέψει στην υπηρεσία του. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως δεν δήλωσε ούτε κλοπή, ούτε απώλεια, που θα είχε σαν αποτέλεσμα το άμεσο «σφράγισμα» του ασυρμάτου κάνοντάς τον μη λειτουργικό.

Η περίεργη σύμπτωση

Ένα ακόμη γεγονός που προκαλεί ερωτήματα είναι το γεγονός ότι δήλωσε την απώλεια του ψηφιακού ασυρμάτου την ημέρα που έγινε η επιχείρηση από τους αξιωματικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου στο Ζεφύρι. Την ίδια ημέρα πήγε και δήλωσε ότι σε άγνωστο τόπο και χρόνο έχασε τον συγκεκριμένο ασύρματο. Η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον εισαγγελέα ενώ ο ασύρματος του αξιωματικού της ΓΑΔΑ είναι στα εγκληματολογικά εργαστήρια για ανάλυση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top