0
Οι ηγέτες της ΕΕ απέρριψαν την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού στις μετακινήσεις εντός της ΕΕ, με το οποίο οι πολίτες θα υποχρεώνονταν σε εμβολιασμό. 

Αντίθετοι στο πιστοποιητικό -υποχρέωσης- εμβολιασμού ήταν τόσο η Άνγκελα Μέρκελ όσο και ο Εμανουήλ Μακρόν.


Μόνο ιατρικό και όχι ταξιδιωτικό θα είναι το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αυτό ανέφερε κοινοτικός αξιωματούχος ο οποίος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.  Προς το παρόν, σε τόσο πρώιμο στάδιο της διαδικασίας ανοσοποίησης, οι ηγέτες αποφάσισαν ότι τα πιστοποιητικά εμβολιασμού πρέπει να θεωρούνται αποκλειστικά ως ιατρικά έγγραφα και να μην χρησιμοποιούνται για ταξιδιωτικούς σκοπούς. 

Παράλληλα, υιοθετήθηκε η πρόταση του Συμβουλίου της Ευρώπης για θέσπιση κοινού πλαισίου στη χρήση των rapid test και την αμοιβαία αναγνώριση των τεστ αυτών για τον κορονοϊό σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Νωρίτερα η Καγκελάριος Μέρκελ σχολάισε σχετικά με τα πιστοποιητικά πως το θέμα δεν τίθεται για όσο διάστημα παραμένει άγνωστο αν όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον κορωνοϊό ή όχι.

Επίσης δεν είναι γνωστό αν τα εμβόλια που κυκλοφορούν θα εξακολουθούν να είναι αποτελεσματικά και στην περίπτωση των μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοϊού που θα εμφανιστούν στην πορεία. Ένας άλλος αστάθμητος παράγοντας είναι, σύμφωνα με την καγκελάριο, κατά πόσο οι εταιρείες που παράγουν τα εμβόλια θα είναι σε θέση να προμηθεύσουν τις απαιτούμενες ποσότητες εμβολίων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top