0
Μήνυμα με σαφείς αποδέκτες στο Μαξίμου έστειλε, εκπροσωπώντας την δεξιά πτέρυγα του κόμματος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Κυρανάκης ο οποίος αναφέρθηκε στην επέτειο των Ιμίων λέγοντας πως τότε κάποιοι αποδέχθηκαν μία «μικρότερη Πατρίδα» και πως από τότε έχουν μπει «όρια», υπονοώντας πως μία υποχωρητική συμφωνία με την Τουρκία δεν θα γίνει δεκτή.  

Συγκεκριμένα ο κ.Κυρανάκης έγραψε στο twitter:

«Το βράδυ των Ιμίων ήταν από τις στιγμές της Ιστορίας που κάποιοι ήταν ανεκτικοί σε μια μικρότερη Πατρίδα. Με τη θυσία τους, Βλαχάκος, Καραθανάσης, Γιαλοψός ύψωσαν εθνικό ανάστημα. Έθεσαν το όριο. Αντέξαμε και σήμερα βήμα-βήμα μεγαλώνουμε την Ελλάδα. Τους το χρωστάμε. Αθάνατοι».
Φυσικά τόσο η πρώτη φράση του βουλευτή για ανοχή σε μικρότερη Πατρίδα (φωτογραφίζοντας την κυβέρνηση Σημίτη) όσο και το «έθεσαν το όριο» δεν είναι τυχαίες. Αποτελούν σαφέστατο μήνυμα προς το Μαξίμου για τις διερευνητικές πως ο κ.Κυρανάκης και η δεξιά πτέρυγα στην ΝΔ, την οποία εκφράζει, δεν πρόκειται να ανεχθούν στο τέλος αυτών μία συμφωνία που θα παραδώσει μία μικρότερη πατρίδα.

Ο κ.Κυρανάκης γνωρίζει απόλυτα πως ο πρωθυπουργός αλλά και οι στενοί του συνεργάτες και ειδικά η αδερφή του Ντόρα Μπακογιάννη ταυτίζονται με τις υποχωρητικές θέσεις Σημίτη απέναντι στην Τουρκία και τις εκφράζουν στον απόλυτο βαθμό. 

Άλλωστε δεν είναι τυχαία η «αναβάθμιση» ανθρώπων του ΕΛΙΑΜΕΠ σε καίριες θέσεις της εξωτερικής πολιτικής. 

Αυτή ήταν τα τελευταία «τροχιοδεικτικά» πυρά της δεξιάς πτέρυγας του κόμματος προς το Μαξίμου για τα εθνικά θέματα, καθώς είχε προηγηθεί η συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στην οποία ουσιαστικά αποδομούσε όλη την εξωτερική πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη ως «ενδοτική». 

Πάντως είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι έχουν ξεκινήσει ήδη οι «σπόντες» από τα δεξιά προς το Μαξίμου, σημαίνει ότι ίσως η «συνεννόηση» του Μαξίμου με την Άγκυρα έχει προχωρήσει περισσότερο από όσο λένε τα κυβερνητικά στελέχη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top