0
Οι αλλαγές στην κορυφή της πυραμίδας του στρατεύματος αλλά και η νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, αναμένεται να βρεθούν στο επίκεντρο του ΚΥΣΕΑ που πρόκειται να συγκληθεί μεθαύριο, Πέμπτη 21 Ιανουαρίου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες και σε ότι αφορά τις κρίσεις της στρατιωτικής ηγεσίας, φαίνεται πως μέσα στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να διατηρηθεί ως έχει το σύνολο των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων, με μία μικρή ένσταση να υπάρχει μόνο ως προς το πρόσωπο του Α/ΓΕΑ κ. Γεώργιου Μπλιούμη ο οποίος αύριο ολοκληρώνει δυο χρόνια θητείας και απαιτείται είτε ενεργοποίηση του 2+1 είτε αντικατάστασή του.

Από εκεί και πέρα τόσο ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Κωνσταντίνος Φλώρος όσο και οι Αρχηγοί ΓΕΝ κ. Στέλιος Πετράκης και ΓΕΣ κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, αναμένεται ότι θα διατηρήσουν το θώκο τους αφενός διότι έχουν μόλις ένα χρόνο θητείας στη θέσης τους αφετέρου διότι η κυβέρνηση έχοντας καταλογίσει θετικό πρόσημο στην αντίδραση όλων των Κλάδων των Ε.Δ κατά τη διάρκεια της πρόσφατης κρίσης με την Τουρκία, δεν φαίνεται να επιθυμεί δραματικές αλλαγές στην ηγεσία του στρατεύματος, σε αυτή τουλάχιστον τη χρονική συγκυρία.

Να σημειώσουμε επίσης πως πέρα από τους Αρχηγούς, στην επικείμενη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ θα κριθούν και οι αρχηγοί Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης, 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Βασίλης Παπαδόπουλος και Τακτικής Αεροπορίας αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς.

Από εκεί και πέρα και ότι αφορά τις φετινές ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το νέο στοιχείο είναι πως σε αυτές, όπως τουλάχιστον αναφέρουν κύκλοι του Πενταγώνου, αναμένεται να είναι αρκετά εντονότερη η παρέμβαση του ΥΕΘΑ κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, δεδομένου ότι στις περσινές κρίσεις έχοντας μόλις έξι μήνες στον θώκο του δεν είχε προλάβει να αποκτήσει γνώση της ανθρωπογεωγραφίας του στρατεύματος με αποτέλεσμα τον πρώτο λόγο να τον έχει ο ΥΦΕΘΑ κ. Αλ. Στεφανής και ο Α/ΓΕΕΘΑ κ. Φλώρος, οι οποίοι αμφότεροι προέρχονται από τις τάξεις των Ε.Δ.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top