0
Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Στοκχόλμης, διαπίστωσαν ότι η σημασία του βραδινού ύπνου είναι μεγάλη, ακόμα και για την εξωτερική εμφάνιση.

Όπως αναφέρουν στη μελέτη τους, η οποία δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Sleep, διαπίστωσαν ότι όσοι στερούνται τον βραδινό τους ύπνο δεν αποκτούν μόνο μαύρους κύκλους, αλλά επιπλέον εμφανίζουν ρυτίδες νωρίτερα!

Τη σχέση της έλλειψης ύπνου με τη γήρανση έδειξε και άλλη έρευνα, που διεξήχθη πρόσφατα από γνωστή εταιρεία καλλυντικών και έδειξε ότι όσο λιγότερο κοιμάται κανείς, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζει σημάδια γήρανσης.

Εξάλλου, παλαιότερη έρευνα είχε δείξει ότι η ωραία εμφάνιση μπορεί να παίζει ρόλο ακόμη και στη μακροζωία!

Επιστήμονες στη Δανία διαπίστωσαν ότι όσοι δείχνουν μεγαλύτεροι από την ηλικία τους έχουν περισσότερες πιθανότητες να ζήσουν λιγότερα χρόνια από ό,τι εκείνοι που διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

Οι επιστήμονες κατέληξαν σ’ αυτό το συμπέρασμα έπειτα από μελέτη 387 ζευγαριών διδύμων ηλικίας άνω των 70 ετών, από τα οποία όσοι έδειχναν νεότεροι τελικά έζησαν περισσότερα χρόνια από ό,τι τα αδέρφια τους.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες αυτό έχει επιστημονική εξήγηση και δεν είναι άλλη από την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα τελομερή, δηλαδή τα τμήματα του DNA που καθορίζουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται.

Τα τελομερή παίζουν ρόλο και στη γήρανση – όσο περισσότερο χάνουν το μήκος τους, τόσο πιο γρήγορα εμφανίζονται ασθένειες που έχουν σχέση με τη γήρανση και φθείρεται η εμφάνιση.

Όπως προέκυψε κατά τη μελέτη, τα άτομα που έζησαν περισσότερα χρόνια είχαν μεγαλύτερα τελομερή σε σχέση με τα αδέρφια τους. Μάλιστα, παράγοντες όπως το φύλο, η ηλικία και το επάγγελμα, δεν άσκησαν καμία επιρροή.

Όπως ανέφεραν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό British Medical Journal, η ζωή που κάνει καθένας αντικατοπτρίζεται στο πρόσωπό του, γι’ αυτό και οι γιατροί θα πρέπει να ελέγχουν την κατάσταση των ασθενών συνολικά.

Δες ποια είναι τα βήματα για να μην κάνεις ρυτίδες:

  • Πρέπει να κοιμάσαι τις σωστές ώρες.

  • Να κοιμάσαι πάνω από 6 ώρες.

  • Να κοιμάσαι στη σωστή στάση έτσι ώστε να μην κάνεις ρυτίδες.

  • Να αλλάζεις συχνά σεντόνια.

  • Να πίνεις κάτι χαλαρωτικό πριν κοιμηθείς, όπως χαμομήλι.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top