0
Δύο φιλόδοξα προγράμματα του Στρατού Ξηράς τρέχει το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε συνεργασία με το ΓΕΕΘΑ για την μετάβαση στην επόμενη εποχή.

Μία εποχή που περιλαμβάνει σύμφωνα με το enikos.gr, νέα μέσα και φορητό οπλισμό που θα έχουν στην διάθεσή τους οι μαχητές των ενόπλων δυνάμεων.

Σε ό,τι αφορά τα G3, τα οποία δεν μπορούν να αντικατασταθούν όλα με τη μία, αφού υπάρχει ένας πολύ μεγάλος αριθμός που είναι αχρησιμοποίητα, αυτό που φαίνεται να προκρίνεται είναι η αναβάθμιση μίας μεγάλης παρτίδας. Θα φέρει πτυσσόμενο κοντάκιο από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, βελτιωμένη λαβή, αορτήρα τριών σημείων και σιδηρόδρομο που θα δίνει την δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό laser, διόπτρα και φακός.

Η αναβάθμιση των G3 θα γίνει στην Ελλάδα ενώ σε ότι αφορά την επιλογή του νέου τυφεκίου απαραίτητη προϋπόθεση είναι η παραγωγή του στην Ελλάδα.

Και μπορεί ο κορονοϊός να έχει φρενάρει την διαδικασία επιλογής του νέου τυφέκιου, ωστόσο οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει αρκετά κι οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χαρακτηριστικά είναι το διαμέτρημα 5,56mm χωρίς, όμως να εγκαταλείπεται εντελώς το 7.62mm.

Το νέο «τζιπ»

Με τον διαγωνισμό μεταβίβασης της ΕΛΒΟ να έχει ολοκληρωθεί, αρχίζει και «ζεσταίνεται» και το θέμα αντικατάστασης των θρυλικών Mercedes του Ελληνικού Στρατού.

Πλέον, μπαίνει στην ευθεία η διαδικασία επιλογές του «εθνικού οχήματος» των Ενόπλων Δυνάμεων, που θα αντικαταστήσει σταδιακά πάνω από 10.000 Mercedes, σε διάφορες παραλλαγές, 5500 240GD και 4500 290GD.

Πλέον, τα οχήματα έχουν φτάσει στο τέλος του χρόνου ζωής τους ενώ δεν πληρούν κανένα από τα πρότυπα ασφαλείας και προστασίας του ΝΑΤΟ. Τα νέα οχήματα θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν θωράκιση σε παράθυρα και παρμπρίζ καθώς και στην καμπίνα των επιβατών.

Βεβαίως και δεν θα πρέπει να περιμένουμε την άμεση αντικατάσταση όλων των οχημάτων, αφού κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Ωστόσο, εάν όλα κυλήσουν βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχουν θέσει, από το 2022 θα αρχίσουν να αποσύρονται τα πρώτα παλαιότερα οχήματα, με την ολική αντικατάσταση του στόλου να έρχεται το 2030.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top