0
Το έτος 2021 είναι το πρώτο μετά το 1946 που ο πλανήτης εύχεται «Καλή Χρονιά» και ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να είναι αλήθεια.

Όπως το 1946 η κατεστραμμένη δυτική Ευρώπη μετρούσε τις πληγές της και ετοιμαζόταν για δύσκολα χρόνια υπό την απειλή των τεθωρακισμένων σοβιετικών στρατιών του Στάλιν και η ανατολική Ευρώπη, εξίσου ή και περισσότερο κατεστραμμένη, εισερχόταν στο σκοτεινό τούνελ του κομμουνισμού και το «Καλή Χρονιά» ήταν περισσότερο σχήμα λόγου, έτσι και το 2021 ξέρουμε ότι δεν θα είναι «Καλή Χρονιά».

Απλώς ελπίζουμε να είναι καλύτερη από το 2020.

Δηλαδή να τελειώσει η πανδημία, με όποιο τρόπο θελήσει ο Θεός. Και να παύσει η αποδόμηση των παγκόσμιων οικονομιών.

Να ξεκινήσουμε να κτίζουμε ότι έχει ισοπεδωθεί.

Είναι μία μακρά διαδρομή που δεν προβλέπεται να τελειώσει, ούτε το 2021, ούτε το 2022. Οι πιο αισιόδοξοι βλέπουν το 2024 ως πρώτο έτος «χαμόγελου» για τον πλανήτη. Μέχρι τότε έχουμε τρία δύσκολα χρόνια.

Με τις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης να απειλούν την ανεξαρτησία και την ελευθερία των κρατών, όπως ο διεθνισμός του κομμουνισμού, απειλούσε το 1946 ακριβώς αυτές τις ίδιες αξίας.

«Παγκοσμιοποίηση» και «Νέα Τάξη Πραγμάτων» είναι η μοντέρνοι τίτλοι του «Διεθνισμού» και του «Κομμουνισμού». Τότε ήταν από η Σοβιετική Ένωση, σήμερα είναι η Κίνα. 

Και πάντα η Γερμανία παρούσα στις εξελίξεις: Στην δεκαετία του 1940 η ναζιστική Γερμανία, που συμμαχούσε με την κομμουνιστική Σοβιετική Ένωση, σήμερα η Γερμανία που συμμαχεί με την κομμουνιστική Κίνα!

Μοναδική ελεύθερη χώρα που ξέφυγε από την άλωση η Βρετανία, όπως και τότε!

Η μόνη διαφορά εκείνων των χρόνων με σήμερα, είναι ότι οι ΗΠΑ οι οποίες, μετά από μία περίοδο «εσωτερικής αναζήτησης» του σωστού στρατοπέδου στα τέλη της δεκαετίας του 1930, έλαβαν θέση και έκριναν τελικά το παιχνίδι υπέρ των ελεύθερων δυτικών δημοκρατιών και του Ελεύθερου Κόσμου.

Μετά την ήττα του Ν.Τραμπ, με όποιο τρόπο και να επιτεύχθηκε αυτή η ήττα, έστω και αν δεν ήταν «καθαρή» οι ΗΠΑ δεν υπάρχουν πλέον στο στρατόπεδο του Ελεύθερου Κόσμου, όπως περιγράφεται ο όρος.

Θα δούμε την διακυβέρνηση Τ.Μπάιντεν πόσο «θα τραβήξει» τα πράγματα «στα άκρα».

Έτσι ή αλλιώς οι ΗΠΑ μετά από αυτές τις εκλογές δεν θα είναι ποτέ οι ίδιες. 

Στην Ελλάδα τα πράγματα το 2021 θα είναι δυστυχώς ακόμα χειρότερα σε όλα τα επίπεδα: Οικονομικό, ασφάλειας, εθνικής και κοινωνικής προοπτικής.

Μετά από σχεδόν δέκα χρόνια Μνημονίων, κάπου εκεί προς το τέλος του 2019 η οικονομία είχε αρχίσει να έχει συμπεριφορά "flat line", αλλά τουλάχιστον φαινόταν να είχε παύσει από το 2017 η κάθετη και ανεξέλεγκτη πτώση.

Ξέραμε ότι δεν θα ξαναζήσουμε τις δεκαετίες του '90 και του '00, ως ποιότητα ζωής. Είχαμε εισέλθει στην φάση του «Είμαι στον πάτο αλλά δεν έχει πιο χαμηλά».

Η πανδημία το διέψευσε κι αυτό. Το χρέος από 172% σκαρφάλωσε στο 200%+ και θα είναι πολύ καλό αν σταματήσει να «φορτώνει» περί το 210%.

Για την ώρα η ΕΚΤ σώζει τυπικά την κατάσταση, όσο αγοράζει τα ελληνικά ομόλογα τα οποία δεν αξίζουν, βέβαια, περισσότερο από μία μέσου κόστους ταπετσαρία και σώζει την κατάσταση που αρνήθηκε να σώσει το 2010 όταν είχαμε χρέος 126%. Και έτσι καταφέρνουμε και «τσιμπάμε» μικρά δάνεια με χαμηλό επιτόκιο.

Ελληνική οικονομία αυτή την στιγμή δεν υπάρχει. Με, συνολικά 2,5 εκατ. άνεργους, έστω με το 1,5 εκατ. να αναγκαστικά σπίτι τους λόγω καραντίνας και με τους 1 εκατ. να είναι μακροχρόνια άνεργοι ως «κληρονομιά» των Μνημονίων, δεν υπάρχει οικονομία σε μία χώρα με εργατικό δυναμικό 6 εκατ. εργαζομένων. 

Υπάρχει ασφάλεια; Εσωτερική, ούτε για αστείο. Η εγκληματικότητα «κτυπάει κόκκινο».

Εξωτερική ασφάλεια; Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα κριθούν όλα με τη Τουρκία. Και θα πυροδοτήσουν και τις εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε στις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Για να το πούμε πιο συγκεκριμένα: Δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να πιστέψουμε και να ελπίζουμε για την συνέχεια της ύπαρξής μας ως «ακέραιης» χώρας και διατήρησης εθνικής και κοινωνικής συνοχής.

Βέβαια οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός που «δουλεύει ρολόι» εν μέσω μιας κρατικής αφασίας. Αλλά αν δεν ελπίζουμε και σε αυτές, δεν υπάρχει τίποτα άλλο να μας κρατήσει όρθιους.

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα προδοθούν, όταν σημάνει η ώρα.

Δυστυχώς την επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία του 1821, όλοι πιστεύαμε και όλοι ελπίζαμε ότι θα την εορτάσουμε διαφορετικά. Ας εργαστούμε όλοι όσοι αγαπούν αυτή την χώρα για να γιορτάσουμε, όπως επιτάσσει η Ιστορία, τα επόμενα χρόνια, μετά το δύσκολο 2021...

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top