0
Το δυστοπικό μέλλον της ανθρωπότητας και τα όσα εφιαλτικά και ανατριχιαστικά μας ετοιμάζουν αποκαλύφθηκαν στην εκπομπή της ΕΡΤ, στα «Άκρα», που προβλήθηκε στις 4 Νοεμβρίου.

Καλεσμένοι της οικοδέσποινας Βίκυς Φλέσσα, ήταν ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης και ο Λέκτορας Σύγχρονης Πρακτικής Φιλοσοφίας στο Alpen-Adria Universitat στην Αυστρία, Θεοφάνης Τάσσης.


Μεταξύ άλλων συζητήθηκε το θέμα για την τεχνητή νοημοσύνη και τον... περιβόητο τρανσουμανισμό, ή μεσανθρωπισμό ή διανθρωπισμό, ή υπερανθρωπισμό, όπως τον έχουν ονομάσει οι οπαδοί και υποστηρικτές του, φέρνοντας πλέον στην καθημερινότητά μας τη συζήτηση για την... αναβάθμισή μας ως όντα τα οποία θα μπορούν να φτάσουν έως την αθανασία!!!


Σας ακούγεται τρελό και σενάριο επιστημονικής φαντασίας;


Ο κ. Τάσσης, αναφερόμενος ειδικότερα στον υπερανθρωπισμό έκανε λόγο για βελτίωση του ανθρώπου σε ένα ον με εξελιγμένες ικανότητες στο πολύ προσεχές μέλλον, δημιουργώντας σοβαρές απορίες για την τύχη της Δημοκρατίας μας, την πορεία της κοινωνίας μας σε ένα νέο εντελώς διαφορετικό περιβάλλον. Σε έναν ψηφιακό ολοκληρωτισμό...!!!

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα από τη συγκεκριμένη εκπομπή:





loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top