0
Πραγματοποιήθηκε δοκιμή αναβαθμισμένου πυρηνικού βλήματος ASMPA-R από τα γαλλικά μαχητικά, που θα πάρει και η Ελλάδα (F3 standard).

Το βλήμα της γαλλικής MBDA έχει ταχύτητα 2-3 mach, βάρος 860 κιλών και πυρηνική κεφαλή TN81 ισχύος 300 κιλοτόνων.

Η Ελλάδα θα πάρει τα γαλλικά μαχητικά μαζί με 430 βλήματα MICA, EXOCET και SCALP. Τα βλήματα αυτά έχουν εμβέλεια έως 80 χλμ, έως 180 χλμ. και άνω των 560 χλμ. αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα το γαλλικό ραντάρ που φέρουν τα Rafale είναι το μόνο επιθετικό και μπερδεύει τον αντίπαλο.

Το SPECTRA είναι μία αμυντική σουίτα που έχει αναπτυχθεί από την Thales σε συνεργασία με την MBDA. Λειτουργεί με ηλεκτρομαγνητικά συστήματα, λέιζερ και υπέρυθρη ακτινοβολία, χρησιμοποιώντας έξυπνη τεχνολογία για τη συγχώνευση δεδομένων από πολυφασματικούς αισθητήρες.

Το SPECTRA επεξεργάζεται τα δεδομένα που λαμβάνει από τις τρεις σουίτες αισθητήρων που διαθέτει και ενεργοποιεί τα σχετικά αντίμετρα, με βάση τα δεδομένα μίας ενσωματωμένης «βιβλιοθήκης απειλών».

Εκτός από την προστασία των Rafale, το SPECTRA συγκρίνει τις απειλές που αντιλαμβάνεται και ενημερώνει με νέες πληροφορίες την βιβλιοθήκη απειλών που διαθέτει.

Μάλιστα τα δεδομένα του SPECTRA μπορούν να μεταφερθούν μετά την επιστροφή του αεροσκάφους στη βάση σε υπολογιστές, για πιο λεπτομερή ανάλυση στο επίγειο κέντρο υποστήριξης.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top