0
Λίγα 24ωρα πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, στην οποία θα συζητηθεί η συμπεριφορά της Τουρκίας, η Άγκυρα κλιμακώνει την ένταση, κάνοντας λόγο για κυριαρχικά δικαιώματά της στο Καστελόριζο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας αντέδρασε σε άρθρο του Νίκου Δένδια στην εφημερίδα «Τα Νέα» χαρακτηρίζοντας κακομαθημένο παιδί την Ελλάδα, ενώ διαμηνύει ότι καμία κύρωση δεν θα την κάνει να απεμπολήσει τα «δικαιώματά της» στο Καστελόριζο και στον εναέριο χώρο.

«Η Ελλάδα σαν κακομαθημένο παιδί στοχεύει στο να προκαλέσει κυρώσεις της ΕΕ σε βάρος της Τουρκίας, με βάση τους μαξιμαλιστικούς και παράνομους ισχυρισμούς της για τις θαλάσσιες ζώνες και τον εναέριο χώρο», αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στο Τwitter, απαντώντας σε ανάρτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για το άρθρο του κ. Δένδια.

«Καμία κύρωση δεν θα κάνει ποτέ την Τουρκία να κάνει συμβιβασμούς για τα κυριαρχικά δικαιώματά της, είτε είναι για το Καστελόριζο είτε για τον εναέριο χώρο των 10 ναυτικών μιλίων. Η Ελλάδα πρέπει να εμπλακεί σε άνευ όρων διάλογο με την Τουρκία, το ταχύτερο δυνατό», συνεχίζει το τουρκικό ΥΠΕΞ.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top