0
Ένα έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού από το Υπουργείο Υγείας θα κληθούν να υπογράψουν οι πολίτες που δεν θα μπορούν να παράσχουν προφορική συγκατάθεση, αφού προηγουμένως ενημερωθούν για τον εμβολιασμό.

Με το χαρτί αυτό θα επιβεβαιώνουν ότι έχουν ενημερωθεί καταλλήλως και αποδέχονται τον εμβολιασμό, καθώς και τις τυχόν ανεπιθύμητες ενέργειες.

Έχει σταλεί στα εμβολιαστικά κέντρα

Το συγκεκριμένο έντυπο έχει σταλεί ήδη στα 1.018 εμβολιαστικά κέντρα όλης της χώρας και αποτελεί την υποχρεωτική συναίνεση των πολιτών πριν τον εμβολιασμό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του iatropedia.gr.

Όπως αναφέρουν οι οδηγίες που έλαβαν τα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να κάνουν το εμβόλιο για την Covid-19, θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Έντυπο συναίνεσης για τον εμβολιασμό

Είναι η πρώτη φορά που θα ζητηθεί γραπτή ή προφορική συγκατάθεση για εμβολιασμό από ενήλικες, αφού μέχρι σήμερα η παρουσία και μόνο είτε για το εμβόλιο της γρίπης, είτε άλλων εμβολίων, θεωρούνταν αυτονόητα συναίνεση.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top