0
Σύμφωνα με μία νέα θεωρία συνωμοσίας που στηρίζεται στο ημερολόγιο των Μάγια, στις 21 Δεκεμβρίου 2020 ο κόσμος μας θα τελειώσει. 

Ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο που θα συμβεί την επόμενη εβδομάδα ήταν αρκετό για τον υπολογισμό.

Πιο συγκεκριμένα, πριν από λίγους μήνες, ένας ευαγγελιστής πάστορας, ο Πολ Μπέγκλεϊ, στηριζόμενος στο ημερολόγιο των Μάγια και τη σύζευξη δύο πλανητών που θα συμβεί εκείνη την ημερομηνία προέβλεψε ότι λίγο πριν τα Χριστούγεννα, την άλλη Δευτέρα, έρχεται το τέλος του κόσμου!

Σε κάθε περίπτωση, πράγματι, ένα σπάνιο ουράνιο φαινόμενο θα συμβεί στις 21 Δεκεμβρίου: οι πλανήτες Δίας και Κρόνος θα πλησιάσουν τόσο πολύ ο ένας τον άλλον που θα μοιάζουν σαν διπλός πλανήτης σχηματίζοντας το λεγόμενο «αστέρι των Χριστουγέννων».  Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό το φαινόμενο ήταν στις 4 Μαρτίου 1226. Μάλιστα, αν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες το ουράνιο φαινόμενο θα είναι ορατό σε όλο τον πλανήτη.

Ωστόσο, τον περασμένο Ιούνιο κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία διαβάζαμε λάθος το ημερολόγιο των Μάγια και η ημερομηνία για το τέλος του κόσμου δεν είχε υπολογιστεί σωστά. 

«Ο Δίας και ο Κρόνος θα βρεθούν τόσο κοντά όσο ήταν το 1623 και αυτό δεν θα ξανασυμβεί για τα επόμενα 500 χρόνια [...] Αυτό είναι τόσο σπάνιο και θα συμβεί το χειμερινό ηλιοστάσιο, στις 21 Δεκεμβρίου 2020. Οι Μάγια λένε ότι αυτό θα μπορούσε σίγουρα να είναι το τέλος του κόσμου όπως τον ξέρουμε» λέει ο πάστορας Μπέγκλεϊ σε βίντεο στο YouTube.

Δεν είναι σαφές ακόμα αν ο πάστορας πιστεύει πράγματι ότι σε μερικές μέρες από τώρα έρχεται το τέλος του κόσμου. Σε κάθε περίπτωση, οι ισχυρισμοί του δεν βασίζονται σε επιστημονικές αποδείξεις η έστω ψίγματα λογικής. Άλλωστε, έχει κάνει και άλλες προβλέψεις στο παρελθόν για την συντέλεια του κόσμου η οποία τελικά... δεν ήρθε.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top