0
Όταν τον περασμένο Ιούλιο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια το σχέδιο νόμου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών Άμυνας», στην Τουρκία δεν πολυέδιναν σημασία, διότι ετοίμαζαν να ανοίξουν την βεντάλια των προκλήσεων έχοντας στην προμετωπίδα το Ορούτς Ρέις.

Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ για την προμήθεια των υπερσύγχρονων UAVs (Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη) Heron (ή Ερωδιός, όπως αποδίδεται στα ελληνικά) πέρασε στα ψηλά.

Όμως, ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και πλέον βλέπουν επί του πρακτέου τα πλεονεκτήματα που απέκτησε στο πεδίο συλλογής πληροφοριών η Ελλάδα κι έχουν αρχίσει να… ζορίζονται.

Έτσι εξηγείται και το δημοσίευμα της Akit, η οποία με τίτλο «Το δηλώνουν επίσημα: Η Ελλάδα κάνει κίνηση για να προκαλέσει πόλεμο!» παρουσιάζει ως πρόκληση την προμήθεια από το Ισραήλ των Μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών Heron, τα οποία θα επιχειρούν από Σκύρο και θα κλειδώνουν όλο το Αιγαίο.


Οι Τούρκοι δεν θα μπορούν πλέον να κάνουν ασκήσεις στο κεντρικό Αιγαίο, χωρίς να καταγράφεται και η παραμικρή τους κίνηση, αφού μέχρι το δαντελωτό των μικρασιατικών παραλίων εκτείνεται το FIR Αθηνών κι έτσι ακόμη κι αν κάνουν ναυτικά γυμνάσια σε διεθνή ύδατα στο κεντρικό Αιγαίο, θα έχουν από πάνω τους πάντα ένα ελληνικό ηλεκτρονικό μάτι να τους παρακολουθεί.

Οι «Ερωδιοί» της Πολεμικής Αεροπορίας μπορούν να πετούν για 45 ώρες σε υψόμετρο μεγαλύτερο το 35.000 ποδών. Έχουν την δυνατότητα να φέρουν μεταξύ άλλων συστήματα υποκλοπών, πέρα από τα «κλασσικά», αυτά δηλαδή της μετάδοσης εικόνας σε real time.

Κι αν κάποιος μπορεί να υποστηρίξει ότι εύκολα καταρρίπτονται, ας επισημανθεί ότι χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στον πόλεμο του Αφγανιστάν και δεν καταρρίφθηκε ούτε ένα!

Δείτε το βίντεο:

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top