0
Το εμβόλιο των Pfizer και BioNTech παραμένει ασαφές αν εμποδίζει και κατά πόσο τη μετάδοση του κορωνοϊού, από ασθενείς σε υγιή άτομα  αναφέρει η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ σε μια έκθεση η οποία είναι πιθανό να προκαλέσει προβλήματα στην πιστοποίηση του εμβολίου στις ΗΠΑ.

Η αναφορά περιέχεται στην έκθεση της Υπηρεσίας, εν όψει της σύγκλησης της Επιτροπής, την Πέμπτη, η οποία θα εξετάσει αν θα λάβει επείγουσα άδεια το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αν και ο FDA αναφέρει μεν ότι το εμβόλιο προστατεύει από την εκδήλωση του ιού  Covid-19, εντούτοις καθίσταται πλέον ασαφές εάν σταματά και την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, από άτομο σε άτομο.

Όπως σημειώνει το Bloomberg, η απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα είναι σημαντική όχι μόνο για το πόσο γρήγορα μπορεί να ανακοπεί η διασπορά του κορωνοϊού στον πληθυσμό, αλλά και για το πόσο ακόμα θα χρειαστεί να εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα όπως η χρήση μάσκας και η κοινωνική αποστασιοποίηση, ακόμα και μεταξύ όσων έχουν ανοσοποιηθεί.

Δηλαδή με άλλα λόγια και εμβολιασμένοι και με μάσκες και με αποστάσεις και με καραντίνες!

Η Pfizer αναμένει να έχει δεδομένα για το κατά πόσο το εμβόλιο σταματά τη διάδοση του ιού εντός του πρώτου τριμήνου του 2021, σύμφωνα με δηλώσεις του Αλ. Μπουρλά στη διεθνή ομοσπονδία φαρμακευτικών εταιρειών.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top