0
«Ο κορωνοϊός θα είναι μαζί μας τουλάχιστον για 10 χρόνια ακόμη», δήλωσε ο Τούρκος  CEO της γερμανικής εταιρείας BioNTech Ugur Sahin σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την πανδημία του COVID-19.

Σε ερώτηση εάν μετά τους εμβολιασμούς θα μπορέσει να επέλθει η κανονικότητα ο Sahin απάντησε: «Θέλουμε ένα νέο ορισμό για τον όρο κανονικότητα. Ο ιός θα μείνει μαζί μας τουλάχιστον για 10 ακόμη χρόνια», σημείωσε.

Η BioNTech σε συνεργασία με την αμερικανική Pfizer έχουν αναπτύξει το εμβόλιο BNT162b2, τεχνολογίας mRNA το οποίο έχει  πάρει άδεια από 45 συνολικά χώρες μέχρι στιγμής συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Ο Sahin είπε ότι το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα για την αντιμετώπιση και της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, λέγοντας πως αυτό μπορεί να γίνει σε έξι εβδομάδες.

«Στην ουσία η ομορφιά με την τεχνολογία του  μεταφορέα RNA είναι ότι μπορούμε ευθέως να ξεκινήσουμε αμέσως τη μηχανική του εμβολίου το οποίο μπορεί να “μιμηθεί” τη νέα μετάλλαξη. Μπορούμε να έχουμε ένα τέτοιο εμβόλιο σε διάσημα έξι εβδομάδων», σημείωσε ο Sahin.

Βέβαια αυτό που δεν είπε ο Τούρκος CEO είναι ότι παράλληλα και τα κέρδη από τις πωλήσεις του εμβολίου θα εκτοξευθούν εάν ο ιός θα παραμείνει τουλάχιστον 10 χρόνια ως παγκόσμια επιδημία. Ίσως κάποια από αυτά τα αναμενόμενα κέρδη θέλει να επενδύσει στην Τουρκία.

Όπως είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή δήλωσε η BioNTech θέλει να συνεργαστεί με το ίδρυμα Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας Tubitak το οποίο κυρίως ασχολείται με θέματα αμυντικών εφαρμογών και χημικών και βιολογικών ερευνών.

Πιο συγκεκριμένα το TÜBİTAK SAGE σε συνεργασία του με άλλες τουρκικές αμυντικές εταιρείες έχει αναπτύξει βλήματα cruise (SOM), συλλογές κατεύθυνσης βομβών (σειρά HGK), συστήματα ΠΕΠ (TOROS) ή βόμβες διάτρησης καταφυγίων (ΝΕΒ).

Εκτός όμως από τα παραπάνω ένα παράρτημα του ιδρύματος το TUBITAK MAM ασχολείται με την χημική τεχνολογία, ενώ στο παρελθόν υπήρχαν πληροφορίες ότι εμπλέκεται στις προσπάθειες της Τουρκίας για παραγωγή χημικών και βιολογικών όπλων. Με το συγκεκριμένο τμήμα επιθυμεί ο Τούρκος CEO να υπάρξει συνεργασία της BioNTech άγνωστο όμως με πιο συγκεκριμένο αντικείμενο.

«Είμαστε σε συνομιλίες με το TUBITAK για να ανοίξουμε μια εγκατάσταση στην Τουρκία» είπε ο Ugur Sahin.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι  η πατρίδα μας και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μπορούμε να βοηθήσουμε τον τουρκικό λαό», αναφερόμενος στο εμβόλιο BNT162b2 της Pfizer/ BioNTech.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top