0
ΠΟΛΩΝΙΑ: Το να πιστεύει κάποιος τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού της χώρας Ματέους Μοραουέκι ότι το εμβόλιο Covid-19 θα είναι εθελοντικό, είναι εξαιρετικά αφελές. 

Είναι προφανές ότι αυτό το "εθελοντικό" θα μοιάζει με αυτό: αν δεν εμβολιαστείτε, δεν θα έχετε κανένα δικαίωμα να ζείτε κανονικά. Είναι επίσης σαφές ότι ακόμη και όσοι θα εμβολιαστούν θα εξακολουθήσουν να υπόκεινται σε διάφορους περιορισμούς. Ο υπουργός Υγείας Adam Niedzielski είπε ότι οι μάσκες θα μείνουν μαζί μας ακόμη και μετά την πανδημία.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Παρασκευή (04/12/2020), ο υπουργός Υγείας εξήγησε ότι το κίνητρο για την υιοθέτηση του εμβολίου θα είναι εξαιρέσεις από ορισμένους περιορισμούς. «Προς το παρόν, αναλύουμε διάφορες παραλλαγές και όταν σας δείξουμε αυτήν τη στρατηγική ή το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού, θα υπάρξουν επίσης κίνητρα που θα κάνουν τους εμβολιασμένους ανθρώπους να μην υπόκεινται σε περιορισμούς, αλλά σε επιλεγμένους περιορισμούς. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία απόφαση για το ποιες θα είναι αυτές οι ενδείξεις, οπότε παρακαλώ να κάνετε υπομονή», είπε ο Niedzielski.

Μπορούμε πλέον να πούμε με σιγουριά ότι δεν θα υπάρξει καμία επιστροφή στην κανονική ζωή. Παραμένει ένα ανοιχτό ερώτημα πως θα είναι η ζωή εκείνων που συμφωνούν και εκείνων που θα αρνηθούν να δεχτούν ένα πειραματικό εμβόλιο με άγνωστες μακροπρόθεσμες επιπτώσεις. Μπορεί, για παράδειγμα, οι εμβολιασμένοι να μπορούν να εισέρχονται στο κατάστημα με μάσκα, ενώ οι μη εμβολιασμένοι να μπορούν να ψωνίζουν μόνο από το διαδίκτυο. Ή να υπάρχουν ώρες για τους μη εμβολιασμένους που θα επιτρέπεται να μπαίνουν στα καταστήματα για δύο ώρες την ημέρα. Και δεν θα είναι για ένα χρόνο, δύο ή τρία χρόνια, αλλά για πάντα.

Ή, οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν πάρκα και παραλίες και θα απαγορεύεται στους μη εμβολιασμένους να εισέρχονται σε όλα τα μέρη όπου μπορούν να αφαιρεθούν οι μάσκες. Οι εμβολιασμένοι θα μπορούν να φάνε σε εστιατόρια και οι μη εμβολιασμένοι θα έχουν μόνο την επιλογή να αγοράζουν γεύματα. Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, και οι αρχές έχουν ήδη δείξει ότι οι αποφάσεις τους δεν καθοδηγούνται από λογική, αλλά δημιουργούν μια συναισθηματική ανάγκη για το εμβόλιο.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top