0
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, Δημήτρης Φιλίππου, μίλησε για τον προγραμματισμό των εμβολιασμών και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο πιο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί τον ευρύ πληθυσμό, πότε θα υπάρξει δηλαδή ανοσία μετά τους γενικούς εμβολιασμούς.

Ο Δημήτρης Φιλίππου ξεκαθάρισε ότι μετά από κάθε εμβολιασμό θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για να αποκτήσει το άτομο ανοσία. Δήλωσε επίσης η οριστική απόφαση για την έγκριση του εμβολίου θα ληφθεί το τρίτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.

Με βάση αυτά τα δεδομένα η ανοσία δε θα είναι κάτι που θα επιτευχθεί τόσο γρήγορα όσο υπολογίζουν οι μη ειδικοί.

«Από την στιγμή που θα γίνει αυτό θα χρειαστεί μια δυο μέρες για να γίνει η διαδικασία και σε εθνικό επίπεδο και στην συνέχεια να ξεκινήσει η διάθεσή του με την προοπτική να ξεκινήσει ο εμβολιασμός το πρώτο 15ήμερο του Ιανουαρίου», ήταν η αρχική τοποθέτηση του προέδρου του ΕΟΦ ενώ συμπλήρωσε:

«Aν υλοποιηθεί το πλάνο που υπάρχει για εμβολιασμό του πληθυσμού στην Ελλάδα μέσα στο 1ο εξάμηνο του 2021, θεωρητικά συνολική ανοσία θα έχουμε το καλοκαίρι.

[…] Είναι μια διαδικασία που έχει ξεκινήσει πάρα πολύ καιρό. Δεν γίνεται τώρα και είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με το ευρωπαϊκό οργανισμό φαρμάκων. Ήδη γνωρίζουμε ότι από το τέλος του Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση για την έγκριση από τον EMA οπότε εντός 24 ωρών στους μηχανισμούς θα βρίσκονται όσοι πρέπει να είναι – ακόμη και αν είναι Πρωτοχρονιά – για να ληφθεί τάχιστα η απόφαση για τον τρόπο διάθεσης».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top