0
Ένας άνδρας 38 ετών έπεσε νεκρός ύστερα από περιστατικό με πυροβολισμούς που σημειώθηκε στις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας επί της οδού Θερμοπυλών 42 στην Ηλιούπολη.

Θύμα της επίθεσης, είναι ο γεννηθείς το 1982 στην Αθήνα, Κ.Α, ο οποίος ήταν γνωστός στο τμήμα εκβιασμών της Ασφάλειας Αττικής καθώς εις βάρος του εκκρεμούσε δικογραφία για παλαιότερη υπόθεση εκβιασμού-σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σουλιώτη στη Καθημερινή.


Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν έξι κάλυκες από πυροβόλο όπλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Κ.Α,, γνωστός στον κόσμο της νύχτας με τα ψευδώνυμα «μαύρος» ή «γύφτος», ήταν ένα από τα «πρωτοπαλίκαρα» μίας από τις τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές ομάδες «μπράβων» στην Αττική.

Αρχηγός της εν λόγω ομάδας φέρεται ο 5Οχρονος Γ.Μ. εις βάρος του οποίου το 2015 είχε σχηματιστεί δικογραφία από το τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας για «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης», «εκβίαση» και «ξέπλυμα».

Η συγκεκριμένη ομάδα κατηγορείται ότι πουλούσε προστασία σε 71 καφέ – μπαρ στο Κολωνάκι, στο Γκάζι, στο Παγκράτι, καθώς και στα βόρεια και νότια προάστια του νομού (Γλυφάδα, Ελληνικό, Μαρούσι, Κηφισιά κ.α.).


Στα τέλη Ιουλίου του 2020, ο φερόμενος ως επικεφαλής της ομάδας, δέχθηκε επίθεση στην Ηπειρώτισσα , στη λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου από δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανή.

Δύο από τις σφαίρες τον πέτυχαν στο στομάχι, όμως οι υπόλοιπες δεν βρήκαν στόχο, καθώς ο 50χρονος πρόλαβε να καλυφθεί πίσω από το –πιθανώς θωρακισμένο– τζιπ BMW που χρησιμοποιούσε στις μετακινήσεις του.

Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν 14 κάλυκες, πιθανόν όσες και οι σφαίρες που χωρούσε το όπλο του δράστη. Το θύμα μεταφέρθηκε στο Ασκληπιείο Βούλας και στη συνέχεια στο Τζάνειο, και τελικά διέφυγε τον κίνδυνο.
Εδώ στο πάρκινγκ της επιχείρησης οι δύο αναβάτες μιας Honda Translap γάζωσαν με 10 σφαίρες τον 50χρονο άνδρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Φρίξου Δρακοντίδη στο protothema.gr  το θύμα είχε αναπτύξει μεγάλο πεδίο δράσης με αποτέλεσμα να μπει στο μάτι ανταγωνιστών του, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με τις επεκτατικές του τάσεις .

Με βάση τις έρευνες του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίες είχαν διαρκέσει δυο ολόκληρα χρόνια, σχηματίστηκε μια ογκωδέστατη δικογραφία μέσω της οποίας εκδόθηκαν συνολικά 44 εντάλματα σύλληψης εις βάρος ατόμων που ενέχονταν σε κυκλώματα εκβιαστών. Το  θύμα συγκαταλεγόταν σε μια λίστα 8 ανδρών που δεν είχαν συλληφθεί αλλά καταζητούνταν από τις Αρχές καθώς θεωρούνταν ότι είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο.
Μάλιστα ο νούμερο ένα καταζητούμενος ήταν ο μακαρίτης Bασίλης Στεφανάκος ο οποίος την εποχή εκείνη είχε χαρακτηριστεί ως ο «βασιλιάς» των κυκλωμάτων εκβιαστών, καθώς μετά από ξεκαθάρισμα αντίπαλων ομάδων, το καλοκαίρι του 2000, κατάφερε με συνεργασίες, παραγκωνισμούς, πληρωμές να ελέγξει σχεδόν ολόκληρο το λεκανοπέδιο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή στις 11.08.2002.

Από τότε κι ύστερα  το θύμα της μαφιόζικης επίθεσης στη Βούλα  άρχισε να χάνεται σταδιακά από το προσκήνιο, επιλέγοντας την σιγουριά του παρασκηνίου χωρίς όμως να χάσει ούτε την δύναμη αλλά ούτε και την επιρροή του στη νύχτα. Λέγεται δε ότι οι δραστηριότητες του επικεντρώθηκαν σε περιοχές – φιλέτο της πρωτεύουσας, για παράδειγμα στο Κολωνάκι κάνοντας μπίζνες όχι απαραίτητα στη παρανομία αλλά «καθαρές» εμφανιζόμενος πλέον ως επιχειρηματίας.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top