0
Ένα είδος διαβατηρίου που θα σκανάρεται μέσω εφαρμογής και θα ονομάζεται ψηφιακή κάρτα υγείας ετοιμάζεται για όσους θέλουν να είναι ελεύθεροι μετά την πανδημία!

Σενάρια για θεσμοθέτηση υγειονομικού διαβατηρίου, όπου θα αναγράφεται πότε έκανε κάποιος το εμβόλιο, το οποίο δε θα είναι υποχρεωτικό, αλλά όσοι κάνουν το εμβόλιο θα έχουν ορισμένα προνόμια όπως πρόσβαση σε συναυλίες, μπαρ και θα μπορούν να ταξιδεύουν απλά επιδεικνύοντας τη συγκεκριμένη ταυτότητα-διαβατήριο στην εκάστοτε αεροπορική εταιρεία.

“Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει σοβαρά την θεσμοθέτηση υγειονομικού διαβατηρίου, σύμφωνα με το οποίο προϋπόθεση για τους πολίτες για να ταξιδέψουν αλλά και για άλλες κοινωνικές δραστηριότητες θα είναι να έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊό, σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA. Το θέμα, μάλιστα, απασχολεί και την ελληνική κυβέρνηση.”

Η κυκλοφορία των εμβολίων είναι πλέον θέμα χρόνου και η πολυπόθητη ανοσία του πληθυσμού στο φονικό ιό είναι και το διαβατήριο ελευθερίας από τα διαδοχικά lockdown.

Ήδη στην Ευρώπη εντός των κυβερνήσεων έχει ανοίξει η συζήτηση για παροχή προνομίων για όσους εμβολιαστούν.

Ψηφιακή κάρτα υγείας για όσους θέλουν να είναι ελεύθεροι: Τα «προνόμια» του εμβολιασμού

Τα σενάρια θέλουν τα κράτη μέλη της ΕΕ να υιοθετούν μέτρα επιβράβευσης όσων κάνουν το εμβόλιο όπως η ελευθερία πρόσβασης σε χώρους συνωστισμού όπως οι συναυλιακοί χώροι, οι κινηματογράφοι, τα αεροδρόμια, ακόμη και για να μπει κάποιος σε ένα εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης.

Τη συζήτηση άνοιξε ευθέως με μια δήλωσή του ο υπουργός Εμβολιασμού της Βρετανίας. «Εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι, αθλητικοί χώροι, πιθανώς θα χρησιμοποιήσουν αυτό το σύστημα. Πάροχοι υπηρεσιών θα πουν “αποδείξτε μας ότι έχετε εμβολιαστεί”».

Το υγειονομικό διαβατήριο ανοσίας στον Covid-19 θα είναι μια ψηφιακή ταυτότητα που θα μπορεί να τη σκανάρει κανείς με μια εφαρμογή στο κινητό.

Η συζήτηση πάντως έχει ήδη αρχίσει να παίρνει υπόσταση σε επίπεδο διεθνών αεροπορικών εταιρειών που ζητούν πιστοποιητικά ανοσίας για να μπορεί κάποιος να ταξιδέψει.

Το ζήτημα προσκρούει στα προσωπικό και ιατρικό απόρρητο για τις κυβερνήσεις με τον Γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου της Βρετανίας να επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το πάσο υγείας.

ΠΗΓΗ: weirdo.gr

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top