0
Τα μέτρα ασφαλείας για τα εμβόλια του κορονοϊού ξεπερνούν κάθε φαντασία, αφού για τη φύλαξή τους επιστρατεύεται μέχρι και η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει καταρτίσει ειδικό σχέδιο προστασίας των εμβολίων κατά του κορονοϊού με συμμετοχή περισσότερων από 4.000 αστυνομικών, αλλά και αυτής ακόμα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, όπως αναφέρει η «Καθημερινή».

Εντός των επόμενων ωρών αναμένονται τα πρώτα εμβόλια στη χώρα μας που είναι μόλις 9.700 δόσεις της Pfizer και τα μέτρα ασφαλείας είναι αντίστοιχα σε όλη την Ευρώπη. Η πρόβλεψη της πολιτικής ηγεσίας είναι ότι τα εμβόλια με την παραλαβή τους κάτω από δρακόντια μέτρα, θα μεταφερθούν σε 5 αποθήκες στα βόρεια της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια.

Εκεί αστυνομικοί θα επιτηρούν τους χώρους αποθήκευσης που πιθανότατα θα είναι ιδιωτικές φαρμακαποθήκες, αλλά και εταιρείες logistics που διαθέτουν την υποδομή  που είναι ψυγεία με δυνατότητα ψύξης στους -70 βαθμούς Κελσίου για τη φύλαξη των εμβολίων.

Στη συνέχεια το σχέδιο των αρμόδιων υπουργείων προστασίας του πολίτη και υγείας, είναι να μεταφερθούν στα 450 εμβολιαστικά κέντρα που θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία σε όλη τη χώρα.

Από το υπουργείο προστασίας του πολίτη, σχολιάστηκε ότι «η κινητοποίηση για τη μεταφορά των εμβολίων θα παραπέμπει σε μεταγωγή επικίνδυνου κακοποιού»!  Επί προσθέτως σχολιάστηκε ότι στην κινητοποίηση μετέχουν η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, με αρμοδιότητα τη συλλογή πληροφοριών σχετικά με τυχόν απόπειρα κλοπής των εμβολίων, ή ακόμα και δολιοφθοράς.

Ο επικεφαλής της Interpol Γιούργκεν Στοκ προειδοποίησε ότι αναμένεται δραματική αύξηση της εγκληματικότητας κατά τη διάρκεια διανομής των εμβολίων. «Με τη διανομή των εμβολίων, η εγκληματικότητα θα αυξηθεί με δραματικό τρόπο. Θα δούμε κλοπές, διαρρήξεις σε αποθήκες και επιθέσεις κατά τη μεταφορά των εμβολίων».

Να σημειωθεί ότι η διάρκεια ζωής του του εμβολίου είναι εξαιρετικά σύντομη και δεν υπερβαίνει τις πέντε μέρες από τη στιγμή που θα βγει από τη βαθιά κατάψυξη.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top