0
Η πενταμερής διακλαδική άσκηση «Μεδουσα 10» προκαλεί εκνευρισμό στην Τουρκία. Τουρκική φρεγάτα επιχείρησε να εισέλθει στην περιοχή όπου πραγματοποιείται η άσκηση, ανοιχτά της Αλεξάνδρειας με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση αιγυπτιακής φρεγάτας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες (4/12) το βράδυ τουρκική φρεγάτα πλησίασε σε απόσταση 20 ν.μ από αιγυπτιακή φρεγάτα που μετέχει στην άσκηση. Ο Αιγύπτιος καπετάνιος ειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τον Τούρκο κυβερνήτη ότι εισέρχεται σε δεσμευμένη περιοχή, ενώ ταυτόχρονα κινήθηκε προς το μέρος του τουρκικού πολεμικού πλοίου. Η τουρκική φρεγάτα μετά την αντίδραση της αιγυπτιακής απομακρύνθηκε από την περιοχή.

Σημειώνεται ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της άσκησης η τουρκική φρεγάτα παρακολουθούσε από απόσταση τις ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας, της Κύπρου, της Αιγύπτου, της Γαλλίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που μετέχουν στη «Μέδουσα 10».

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η φρεγάτα που επιχείρησε να εισέλθει στην δεσμευμένη περιοχή της άσκησης είναι η «Kemal Reis», η οποία το περασμένο καλοκαίρι είχε προκαλέσει επεισόδιο με την ελληνική φρεγάτα ανοιχτά του Καστελόριζου.

Η άσκηση «Μέδουσα 10» ολοκληρώνεται σήμερα. Το σενάριο της τελευταίας ημέρας περιλαμβάνει αποβατικές επιχειρήσεις των ειδικών δυνάμεων. Τη τελική φάση της άσκησης παρακολουθεί ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top