0
Στις περισσότερες από εμάς οι «κρεπάλες» μπορούν να φέρουν αρκετά αρνητικά αποτελέσματα, εκτός από την σωματική κόπωση και δυσφορία του hangover. 

Το δέρμα μας ταλαιπωρείται από την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών αφού προκαλείται αφυδάτωση με αποτέλεσμα να χάνει τη ζωντάνια του και να «σπάει».

Εκτός αυτού επειδή βγαίνουμε από το σύνηθες πρόγραμμά μας ξεχνάμε να κάνουμε την skincare routine μας με αποτέλεσμα πρώτο και κύριο να μην ξεβαφόμαστε, κάτι το οποίο είναι βασικό στην ενυδάτωση και στην αντιγηραντική λειτουργία της επιδερμίδας.

Όσον αφορά το αλκόολ, σύμφωνα με ειδικούς δερματολόγους: “Η βιταμίνη Α είναι μια θρεπτική ουσία που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και είναι απαραίτητη για τα μάτια και το δέρμα. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να στερήσει από το το σώμα τη βιταμίνη Α και έτσι να κάνει την επιδερμίδα να δείχνει θαμπή“, λέει.  “Εάν το πρόγραμμα σας είναι γεμάτο με εκδηλώσεις που συνεπάγονται κατανάλωση αλκοόλ, θα ήθελα να συστήσω την κατανάλωση ενός συμπληρώματος βήτα-καροτίνης για να διασφαλίσετε ότι δεν θα στερήσετε από το σώμα την απαραίτητη βιταμίνη Α”.

Επίσης, η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης ανοίγει το δρόμο για την πρόωρη γήρανση. Για να προλαβένεται και να αποτρέπεται κάτι τέτοιο συνίσταται η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας νερού.

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ τις περισσότερες φορές οδηγεί σε λιγούρες για φαγητό και συγκεκριμένα εκείνη την ώρα ανοίγει η όρεξη για «βρώμικο» φαγητό. Το αλκοόλ προτρέπει τον εγκέφαλο να απελευθερώσει γαλανίνη, μια χημική ουσία που κάνει πιο έντονη τη λαχτάρα για λιπαρά τρόφιμα. Ακόμη και μετά από έναν καλό ύπνο μετά το ξενύχτι, τα επίπεδα γαλανίνης στο σώμα είναι υψηλότερα από το συνηθισμένο.

“Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων λιπών κακής ποιότητας μπορεί να προκαλέσει ακμή”, αποκαλύπτει η Benbow. “Η κατανάλωση τηγανητών τροφίμων μπορεί να κάνει την επιδερμίδα πιο λιπαρή”, εξηγεί. “Χρησιμοποιήστε έλαιο λιναρόσπορου ή σπόρων κάνναβης για να θρέψετε την επιδερμίδα σας. Περιέχουν υγιεινά λιπαρά, πλούσια σε ωμέγα 3, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία του δέρματος”, λέει.

Που καταλήγουμε; Οτιδήποτε ανθυγιεινό καταναλώνουμε προκαλεί ανεπιθύμητες και ανεπανόρθωτες βλάβες στο δέρμα μας, γι’ αυτό να προσπαθούμε ακόμα και αν κάνουμε ατασταλίες να επιστρέφουμε γρήγορα στo healthy lifestyle.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top