0
Η Ουγγαρία, η χώρα την οποία πολλά συστημικά ΜΜΕ κατηγορούν για ανελευθερία, έγινε η πρώτη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ενέκρινε τη θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα, προσφέροντας επιλογές ελευθερίας στην καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Παρόλα αυτά οι κυβερνήσεις και τα ΜΜΕ αδιαφορούν γι' αυτό και επιμένουν στα lockdown (τα οποία ακόμη και αν ήρθε το εμβόλιο δεν γνωρίζουμε πότε θα τελειώσουν). 

Την ώρα που στην Ελλάδα τα βλέμματα ήταν στραμμένα στο επικοινωνιακό σόου με τους εμβολιασμούς και την μεταφορά των (ελάχιστων) εμβολίων με τα φορτηγά η Ουγγαρία γινόταν  η πρώτη χώρα που ενέκρινε το φάρμακο της Lilly για τον κορωνοϊό. 

«Το Εθνικό Ινστιτούτο Φαρμακευτικής και Διατροφής (OGYEI) νωρίτερα αυτό το μήνα ενέκρινε τη χρήση των αντισωμάτων Bamlanivimab για τη θεραπεία ασθενών με ήπιες και μέτριες περιπτώσεις Covid-19 που κινδυνεύουν να αναπτύξουν πιο σοβαρές μορφές της νόσου», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση του.

Η θεραπεία με τα αντισώματα μπορεί να ελαχιστοποιήσει τις επιπλοκές που προκύπτουν από τον κορωνοϊό και να αποφύγουν τη νοσηλεία, μειώνοντας έτσι την πίεση που δέχονται οι γιατροί, οι νοσοκόμες και το νοσοκομειακό σύστημα. 

Οι ασθενείς θα λαμβάνουν το φάρμακο σε καθορισμένα νοσοκομειακά κέντρα, σύμφωνα με όσα ανάφερε το υπουργείο, προσθέτοντας πως το κόστος της θεραπείας θα καλυφθεί πλήρως από την κυβέρνηση. 

Εκτός από την Ουγγαρία η θεραπεία με τα μονοκλωνικά αντισώματα χρησιμοποιείται και στις ΗΠΑ και στον Καναδά. 

Την ίδια ώρα στην Ελλάδα κάνουν πόλεμο στα μονοκλωνικά αντισώματα και συνεχίζουν να δημιουργούν τεχνική πίεση, ώστε να αναγκάσουν τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. 

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top