0
Τα στοιχεία πραγματικά σοκάρουν. Οι άνθρωποι που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με το θάνατο και είναι ανάμεσα στα τελευταία πρόσωπα που βλέπει ένας ασθενής με Covid-19 στο μάταιο τούτο κόσμο αρνούνται να εμβολιασθούν! 

Μόνο το 20% τ0υ νοσηλευτικού προσωπικού και των γιατρών είναι θετικοί απέναντι στο εμβόλιο!

Πώς μπορούν να εισπράξουν αυτή την άρνηση των πολεμιστών της πρώτης γραμμής οι απλοί πολίτες;

Σύμφωνα με πηγές της ΠΟΕΔΗΝ η συμμετοχή των υγειονομικών για να κάνουν το εμβόλιο μέχρι και σήμερα είναι αρκετά μικρή, ενώ μάλιστα όπως αναφέρουν περίπου μόνο το 20% των υγειονομικών στην Αθήνα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να κάνουν το εμβόλιο.

Οι γιατροί  θεωρούν πως η διαδικασία κινείται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ θεωρούν απαράδεκτες τις πιέσεις υπό τον φόβο των πειθαρχικών κυρώσεων.

Σε χτεσινή ανακοίνωσή της μάλιστα η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αναρωτιέται «γιατί τόσο βιασύνη; Ακόμη δεν έφθασαν τα εμβόλια στη χώρα. Θα πρέπει να γίνει ενημέρωση στο προσωπικό από τις επιτροπές λοιμώξεων και με νηφάλιο τρόπο να πεισθούν οι συνάδελφοι με επιχειρήματα» καθώς όπως προσθέτει: «Με τόση σπουδή και βιασύνη άρχισαν να φοβούνται».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητάει να μείνει ανοικτή σε ημερομηνία η επιθυμία των υγειονομικών για να εμβολιαστούν και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι μόνο με ενημέρωση και πειθώ θα επιτευχθεί μαζικός εμβολιασμός.
Με μεγάλη επιφύλαξη φαίνεται πως βλέπουν τις γρήγορες και πιεστικές κινήσεις της κυβέρνησης και οι γιατροί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Κλινικής ΑΠΘ στο ΓΝ Παπαγεωργίου, το 75-80% των επιμελητών και των καθηγητών ανταποκρίθηκαν θετικά στη δική του κλινική, αλλά μόλις ένας στους δέκα των νέων, ειδικευόμενων γιατρών, υπέγραψε τη λίστα για το εμβόλιο.

«Εγώ μπήκα πρώτος στη λίστα. Οι μικρές ηλικίες θεωρούν ότι το εμβόλιο δεν τους αφορά και λένε πως θα το κάνουν σε δεύτερο χρόνο. Θεωρούν ότι επειδή είναι μικροί δε θα νοσήσουν σοβαρά, αλλά το ζήτημα είναι η κοινωνική προσφορά. Αν νοσήσουν θα διακινδυνεύσουν οι ευπαθείς γύρω τους», αναφέρει ο κ. Κώτσης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επιφύλαξη των νέων γιατρών, έγκειται στον φόβο για το άγνωστο. Καμία επιστημονική τεκμηρίωση δεν μπορεί να ερμηνεύσει τη θέση τους, καθώς το εμβόλιο έχει ήδη δοκιμαστεί σε 40.000 ανθρώπους και ήταν επιτυχές, πλην ελαχίστων περιστατικών αλλεργίας, αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Κώτσης.

«Πρόκειται για μία ιδιαίτερα συντηρητική νοοτροπία. Φοβούνται το καινούριο. Ένας γιατρός θα έπρεπε ήδη να έχει πειστεί. Διατείνονται ότι θα το κάνουν σε δεύτερο χρόνο, αλλά έτσι δε θα επιτευχθεί εγκαίρως ανοσία. Μπήκα πρώτος στη λίστα και θα εμβολιαστώ πρώτος. Ακόμη και σε κοινή θέα εάν χρειαστεί για να πείσω τον κόσμο», τονίζει, ενώ προσθέτει: «Προσωπικά είμαι 100% σίγουρος. Άλλωστε είμαστε ένα μήνα πίσω απ’ την Αγγλία, όπου τα κάνουν μαζικά. Αν υπήρχαν προβλήματα θα το ξέραμε».

Ο καθηγητής κρίνει απαραίτητο να πειστεί σύντομα ο κόσμος. Προτείνει μία σωστή ενημερωτική καμπάνια με επιστημονική τεκμηρίωση η οποία θα επικεντρώνεται στα οφέλη του εμβολιασμού. Ακόμη, προτείνει άτομα τα οποία έχουν τη δύναμη να επηρεάζουν, να εμβολιαστούν δημοσίως.

«Υπάρχει ζωτική ανάγκη να πείσουμε τον κόσμο. Αφού το παρατήρησα στη δική μου κλινική, στο δικό μου μικρόκοσμο, σκεφτείτε τι γίνεται σε μεγαλύτερη κλίμακα. Πρέπει να δρούμε με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον και όχι με ατομικιστικά κριτήρια», τονίζει κλείνοντας.

«Ήλπιζα να μη μου κάνετε αυτή την ερώτηση», απαντά από την πλευρά του ο Επιμελητής ‘Α στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, Χρήστος Παπαγεωργίου, ερωτηθείς στο grtimes.gr για το αν υπάρχουν συνάδελφοί του που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν.

Ο κ. Παπαστεργίου επιβεβαιώνει ότι από εχθές που ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται οι λίστες στα νοσοκομεία με τα άτομα τα οποία θέλουν να εμβολιαστούν, οι επιφυλακτικοί ήταν αρκετοί.

«Αν οι υγειονομικοί δεν έχουν πειστεί να εμβολιαστούν, σημαίνει ότι δεν είναι σίγουροι για την ασφάλεια του εμβολίου και όχι για την αποτελεσματικότητα», αναφέρει ο κ. Παπαστεργίου, ο οποίος εκτιμά ότι φοβούνται για τυχόν παρενέργειες, προτείνοντας να εστιάσει εκεί η εκστρατεία για το εμβόλιο.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η επιφυλακτικότητα τους είναι εντελώς λανθασμένη, καθώς οι μέχρι τώρα μελέτες δείχνουν ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top