0
Στις 17 Δεκεμβρίου έρχεται στη Βουλή ο νόμος-σύμβαση για την αγορά των 18 γαλλικών Rafale, τα οποία μαζί με τον οπλισμό τους θα κοστίσουν 2,4 δις ευρώ. 

Τα Rafale έρχονται, αλλά 18 Mirage 2000 επιστρέφουν στη Γαλλία, η οποία τα αγοράζει με ένα μάλλον συμβολικό ποσό. Πληροφορίες κάνουν λόγο για 150 εκατομμύρια. Είναι τα αεροσκάφη για τα οποία γράφαμε χθες ότι θα μπορούσαμε να τα είχαμε αναβαθμίσει σε Mirage 2000-5, με 450 εκατομμύρια. Άγνωστο γιατί το ΓΕΑ δεν είχε προχωρήσει στην αναβάθμιση που θα ενίσχυε σημαντικά -λόγω των όπλων τους- την Πολεμική Αεροπορία.

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν σ΄ όλη αυτή τη συμφωνία υπάρχει κάπου η ελληνική αμυντική βιομηχανία. Η απάντηση είναι όχι, αλλά το παράδοξο -και παράλογο- είναι ότι η συμμετοχή της δεν αποκλείστηκε από τους Γάλλους που μάλλον ανέμεναν κάποιο σχετικό αίτημα από την ελληνική πλευρά. Όπως φαίνεται το θέμα της όποιας συμμετοχής της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας δεν τέθηκε όπως έπρεπε από την Ελλάδα…

Ελπίζουμε ότι μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου δεν θα συμβεί κάτι …απρόοπτο που θα ανατρέψει τις εξελίξεις για τα Rafale, όπως έγινε το καλοκαίρι με την ελληνογαλλική αμυντική συμφωνία. Τότε όλα ήταν έτοιμα για τις υπογραφές στις 17 Ιουλίου, αλλά …κάτι μεσολάβησε και τινάχτηκε στον αέρα. Κι αυτό το κάτι δεν ήταν φυσικά …τα αναδρομικά των συνταξιούχων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top