0
Έναν νέο σύμμαχο φαίνεται πως βρίσκει η Ελλάδα στον αραβικό κόσμο και μάλιστα εναντίον του Ταγίπ Ερντογάν και της συνεχόμενης προκλητικής του συμπεριφοράς στο ανατολικό Αιγαίο.

Όπως αποκάλυψε το δελτίο του Star Ελλάδα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υπέγραψαν συμφωνία στο Ντουμπάι η οποία προβλέπει ρήτρα αμοιβαίας στρατιωτικής συνδρομής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αν η Τουρκία ξανάπειλήσει την Ελλάδα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα είναι υποχρεωμένα να τη βοηθήσουν, όπως και η Ελλάδα τα Η.Α.Ε. σε περίπτωση απειλών του Ερντογάν στην αραβική χώρα.

Μεταξύ άλλων η ρήτρα προβλέπει την περιστασιακή στάθμευση των στρατιωτικών δυνάμεων της κάθε χώρας στο έδαφος της άλλης. Καμία τέτοια συμφωνία δεν είχε γίνει από την Ελλάδα από την εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετά.

Η στρατιωτική δύναμη των Η.Α.Ε. είναι σημαντική και διαθέτει υπερσύγχρονα συστήματα με την τελευταία λέξη της στρατιωτικής τεχνολογίας. Μόνο η  Πολεμική της Αεροπορία διαθέτει 78 αμερικανικά F-16 που είναι εξοπλισμένα με ισχυρούς πυραύλους και 68 γαλλικά Mirage 2000.

Tέσσερα από αυτά τα αεροσκάφη εξάλλου, το καλοκαίρι της έντονης προκλητικότητας του Ερντογάν, είχαν βρεθεί στη Σούδα και έκαναν ασκήσεις με τα ελληνικά αεροσκάφη.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top