0
Και το ρόλο της ναυτικής κρούσης θα αναλάβει ο «γιγαντιαίος» αριθμός των 18 Rafale που πρόκειται να αποκτήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, η ΠΑ.

Αυτό τεκμαίρεται μετά από απάντηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου σε σχετική Ερώτηση, που κατέθεσε ο βουλευτής κ. Κυριάκος Βελόπουλος με θέμα «Πιστοποιήσεις οπλικών συστημάτων μαχητικών ‘‘Mirage 2000’’».

Στην απάντηση του υπουργού αναφέρεται, μεταξύ άλλων ότι οι πύραυλοι ναυτικής κρούσης ΑΜ39 θα πιστοποιηθούν στα Rafale, βλήματα που τώρα φέρουν τα Mirage 2000EGM/BGM τηε 332Μ.

Η κίνηση γίνεται προκειμένου να γίνει δυνατή η απόσυρση των γαλλικών μαχητικών, μαχητικά τα οποία να σημειωθεί , δομικά βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Η ΠΑ όμως θέλει να τα αποσύρει!

Η απάντηση του ΥΕΘΑ:

«Για την προμήθεια πυροτεχνικών υποσυγκροτημάτων των πυραύλων MAGIC 2 και AM-39 EXOCET, προκηρύχθηκαν οι διαγωνισμοί 35/2014 και 36/2014 αντίστοιχα, στους οποίους συμμετείχε η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA France.

Οι προσφορές της εταιρείας απορρίφθηκαν και οι διαγωνισμοί ματαιώθηκαν με αποφάσεις της τότε Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Ιανουάριο του 2018. Η κατασκευάστρια εταιρεία MBDA France έχει ενημερώσει, την Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), ότι δεν είναι δυνατή πλέον η υποστήριξη των πυραύλων MAGIC 2.

Ανεξαρτήτως αυτού, η ΠΑ εκτελεί επιθεωρήσεις, στατικές πυροδοτήσεις και βολές, με σκοπό την παρακολούθηση της ποιοτικής και λειτουργικής κατάστασης των πυραύλων και την επέκταση του χρονικού ορίζοντα χρήσης τους. Τέλος σας ενημερώνουμε ότι, σε ό,τι αφορά στην υποστήριξη των πυραύλων AM-39 EXOCET, αυτή πρόκειται να συμπεριληφθεί στη σύμβαση προμήθειας όπλων για τα υπό προμήθεια Α/Φ RAFALE.

Πολλάκις, έχουμε τονίσει πως τα Rafale αποτελούν πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος και ένα καίριο πολυεργαλείο όντας ένα πραγματικό μαχητικό πολλαπλών αποστολών με μεγάλη γκάμα και εύρος οπλικών συστημάτων. Μέριμνα όμως θα πρέπει να εξασφαλιστεί και για τον εμπλουτισμό των ελληνικών F-16 Viper με νέα όπλα.»

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top