0
Σε μια άνευ προηγουμένου στοχοποίηση των ελληνικών νησιών προχώρησε η ιστοσελίδα doguakdenizpolitik όργανο του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, με δημοσιοποίηση δορυφορικών φωτογραφιών, όπου διακρίνονται ελληνικές βάσεις των δυνάμεων αυτοάμυνας των νησιών.

Σαφής ένδειξη ότι «κάτι ετοιμάζει» η Τουρκία στο Αιγαίο και μάλιστα, άμεσα.

Σε ένα μακροσκελές άρθρο με τις φωτογραφίες στρατιωτικών εγκαταστάσεων σε πολλά από τα 23 νησιά, τα οποία αναφέρει ονομαστικά, όπου σύμφωνα με τα τουρκικά επιχειρήματα διαθέτουν στρατιωτικές δυνάμεις, κατά παράβαση των συνθηκών της Λωζάννης του 1923 και των Παρισίων του 1947, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι.
Αφού αναφέρει τις γνωστές θέσεις των Τούρκων περί αποστρατιωτικοποιημένου καθεστώτος το τουρκικό δημοσίευμα αναφέρεται συγκεκριμένα στα νησιά Ρόδος, Κως, Λέσβος, Χίος και Σάμος, τα οποία όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «τραβούν περισσότερο το ενδιαφέρον».

Στη συνέχεια το doguakdenizpolitik προχωρά ακόμη περισσότερο, λέγοντας σύμφωνα με έρευνά του τον αριθμό των στρατιωτών που βρίσκονται σε κάθε ένα από αυτά τα νησιά (σ.σ.: Το «+» εννοεί «περισσότεροι»)

Θάσος: +20

Άγιος Ευστράτιος: +20

Ψαρά: +50

Σαμοθράκη: +30

Λήμνος: +100

Μυτιλήνη (εννοούν Λέσβος): +250

Χίος: +150

Ικαρία: +70

Σάμος: +100

Αστυπάλαια: +30

Ρόδος: +300

Κάλυμνος: +50

Πάτμος: +50

Κως: +200

Το άρθρο αναφέρει ακόμη μερικά ελληνικά νησιά με την τουρκική ονομασία τους (δεν καταφέραμε να εντοπίσουμε ποια εννοούν) στο πλαίσιο της προσπάθειας να τουρκοποιήσουν το Αιγαίο:

Kerpe: +30

Çoban: +20,

İleki: +40

İncirli: +20

Herke: +20

Πρόκειται για ένα μπαράζ σημερινών δημοσιευμάτων, τα οποία ξεκίνησαν με την υπόθεση των επάκτιων Exocet και συνεχίζονται με τα νησιά, γεγονός που καταδεικνύει, σύμφωνα με την τουρκική τακτική, ότι κάτι ετοιμάζεται από την Τουρκία, καθώς αυτά τα δημοσιεύματα έχουν ως σκοπό την προετοιμασία της κοινής τους γνώμης.

Ο ναύαρχος ε.α. Cem Gürdeniz, αναφερόμενος στους ελληνικούς και κυπριακούς Exocet είπε:

«Επάκτιες συστοιχίες έχει τοποθετήσει η Ελλάδα στα νησιά της Σκύρου και της Λήμνου στο Αιγαίο, αλλά και η Κύπρος στις νότιες ακτές της στην περιοχή των βρετανικών βάσεων. 

Αυτά είναι γνωστά. Οι θέσεις τους είναι γνωστές. Δεν υπάρχει έκπληξη σε αυτά. Αυτό όμως που θα είναι μεγάλη έκπληξη είναι αυτό που δεν ξέρουν», είπε ο Gürdeniz,, αφήνοντας σαφείς απειλές κατά των συστοιχιών.
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top