0
Παίρνει τα μέτρα της η Ελλάδα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Μπορεί ο κορωνοϊός να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση ωστόσο ουδείς μπορεί να αγνοήσεις τις κινήσεις των Τούρκων που κάθε φορά ξεπερνούν τα όρια.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, η χώρα προσανατολίζεται πέρα από την αγορά F-35 και στην αγορά φρεγατών προκειμένου να επιτύχει τη θαλάσσια υπεροχή της. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν πρόκειται για τέσσερις φρεγάτες κλάσης τύπου MMSC (Multi-Mission Surface Combatant), οι οποίες είναι σχεδιασμένες από τη Lockheed Martin.

Είναι φρεγάτες πολλαπλών ρολών, μια θα κατασκευαστεί σε αμερικανικό ναυπηγείο, ενώ οι άλλες τρεις σε ελληνικά ναυπηγεία.

Το πρόγραμμα προβλέπει και εκσυγχρονισμό των τεσσάρων υφιστάμενων φρεγατών τύπου ΜΕΚΟ. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί ομογενοποίηση σε όπλα και αισθητήρες με οχτώ πλοία εν πολλοίς όμοια που θα διασυνδέονται.

Την ίδια ώρα η Ελλάδα γίνεται εταίρος για τη φρεγάτα του μέλλοντος πολλαπλών ρόλων του αμερικανικού ναυτικού κλάσης FFG. Το αμερικανικό ναυτικό θα πάρει 20 πλοία κλάσης FFG.

Με τις φρεγάτες αυτές η Ελλάδα θα καλύψει τις αμυντικές της ανάγκες για τουλάχιστον 30 χρόνια. Στον ελληνικό στόλο προστίθενται και τα αντιτορπιλικά κατευθυνόμενων βλημάτων τύπου Arleigh Burke.

Πρόκειται για πλοία που η ελληνική πλευρά ήθελε διακαώς. Έχουμε τεράστια εμβέλεια και ισχυρό οπλισμό γνωστό εν πολλοίς στο ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό. Πρόκειται για πλοία που καλύπτουν άμυνα περιοχής και θα παρέχουν κάλυψη στην Ανατολική Μεσόγειο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top