0
Η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη χώρα μας δεν έχει τεθεί ακόμα υπό έλεγχο. Ειδικά στη βόρεια Ελλάδα τα πράγματα είναι κάτι παραπάνω από δύσκολα και η μείωση των μολύνσεων γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Ένας από τους βασικούς λόγους που συμβαίνει αυτό έχει να κάνει με την ανακύκλωση του ιού. Λόγω της έλλειψης κλινών και της τρομακτικής ζήτησης οι γιατροί αναγκάζονται να δίνουν εξιτήρια σε ασθενείς που δεν είναι ακόμα αρνητικοί. Με αποτέλεσμα αυτοί να πηγαίνουν σπίτι τους να μολύνουν τα συγγενικά τους πρόσωπα και έτσι να συντηρείται αυτός ο φαύλος κύκλος της μόλυνσης.

Μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα κάθε σκέψη πρόωρης άρσης του lockdowν θα ήταν τουλάχιστον εγκληματική. Γι’ αυτό η κυβέρνηση ακούγοντας τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων και εξετάζοντας τα τελευταία δεδομένα με τον πολύ υψηλό αριθμό διασωληνωμένων καταλήγει στην απόφαση το άνοιγμα της χώρας να γίνει στις 21 Δεκεμβρίου.

Το lockdown θα αρθεί στις 21/12, αυτή τη φορά όμως οι περιορισμοί θα είναι μεγάλοι προκειμένου να μην μπούμε στο τρίτο και πιο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

Το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει για 14 μέρες προκειμένου να πάρει μια ανάσα λόγω εορτών και μετά βλέποντας και κάνοντας. Αν τα κρούσματα ανέβουν τότε θα πάμε στο τρίτο και τελευταίο lockdown, με το βλέμμα στραμμένο στο εμβόλιο που θα σημάνει την αρχή του τέλους του εφιάλτη…

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top