0
Η τυπική επιβεβαίωση της παράτασης του lockdown ήρθε το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε επισήμως ότι τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύσουν μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη το lockdown επρόκειτο να λήξει στις 30 Νοεμβρίου. Ο αριθμός των θανάτων, των διασωληνωμένων και των κρουσμάτων παραμένει στα ύψη γι’ αυτό και αποφασίστηκε η παράταση των περιοριστικών μέτρων.

Όπως είναι λογικό επικρατεί μία επιφυλακτικότητα ως προς τη λήξη των περιορισμών. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας επτά περιοχές θα κρίνουν την άρση των περιορισμών. Πρόκειται για τις περιφερειακές ενότητες που καταγράφουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, μεταξύ των οποίων είναι της Θεσσαλονίκης, της Μαγνησίας, της Λάρισας και της Πάτρας.

Ενθαρρυντική είναι η μείωση του ιικού φορτίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κατά 50%.

Όπως αναφέρθηκε σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός σχεδιασμός προβλέπει ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία. Μία εβδομάδα αργότερα, σειρά θα πάρουν τα γυμνάσια και τα λύκεια όλης της χώρας. Μην ξεχνάμε ότι οι μικρές σχολικές βαθμίδες ήταν οι τελευταίες που έκλεισαν. Τα παιδιά άλλωστε έδειξαν μεγάλο ποσοστό υπακοής στην υποχρεωτική χρήση μάσκας.

Την ίδια ημερομηνία, στις 14 Δεκεμβρίου προβλέπεται το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων του λιανεμπορίου. Στις 20 του μήνα αν όλα πάνε καλά θα ανοίξουν και τα εμπορικά κέντρα προκειμένου να κινηθεί η αγόρα εν όψει και των γιορτών των Χριστουγέννων.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει ως προς το άνοιγμα της εστίασης. Όσο τα κρούσματα παραμένουν στα υψηλό επίπεδο είναι δύσκολο να επαναλειτουργήσει. Η απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα της εστίασης θα έχει αντίκτυπο και στη νυχτερινή απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η απαγόρευση θα παραμείνει στην καθημερινότητα των πολιτών ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι μετά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης η ώρα έναρξης του μέτρου της απαγόρευσης θα αλλάξει. Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επόμενης απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών πλην περιπτώσεων.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top