0
Η καθηγήτρια επιδημιολογίας ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού μίλησε στην τηλεοπτική εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στο ΒΕΡΓΙΝΑ TV για το αν χάσουμε περισσότερους ανθρώπους από καρκίνο ή από άλλες ασθένειες λόγω αναστολής των χειρουργείων.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύψουμε τα πάντα και τα προβλήματα που προκαλεί ο COVID και την αντιμετώπιση των χρόνιων και οξέων νοσημάτων που αντιμετωπίζαμε ούτως η άλλος. Πρέπει να τα κάνουμε και τα δυο όσο το δυνατό καλύτερα», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τις καθυστερήσεις των χειρουργείων ανέφερε: « Αυτό με ανησυχεί ιδιαίτερα γιατί κάθε κακοήθεια της οποίας η κύρια θεραπεία είναι χειρουργική δε πρέπει να καθυστερεί το χειρουργείο».

Για τα κυλιόμενα Lockdown είπε: « Δεν νομίζω ότι μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί με τον ιό στο άμεσο μέλλον. Από την αρχή της πανδημίας τονίζω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στη πρόσληψη της διασποράς της νόσου. Αν συνεχίσει η διασπορά δε θα μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα ανεξαρτήτου αν κάνουμε ή δε κάνουμε lockdown. Αυτή τη στιγμή βιώνουμε ταυτόχρονα μια κοινωνική, οικονομική και υγειονομική κρίση».

«Τα μέτρα προλήψεις δεν είναι επαρκή γιατί δεν είναι αποτελεσματικά, αποδεκτά από τον πληθυσμό και εφαρμόσιμα. Πολλά από τα μέτρα που έχουν προταθεί και εφαρμοστεί δεν είναι εφαρμόσιμα και αποδεκτά από τον πληθυσμό. Εκεί έχουμε χάσει το παιχνίδι γιατί δε φροντίσαμε τα μέτρα να είναι αποδεκτά και εφαρμόσιμα».

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top