0
Η δραματική εικόνα της εξπάλωσης του ιού στη Θεσσαλονίκη έχει γίνει το αρνητικό παράδειγμα προς αποφυγή για την Αττική η οποία βλέπει τη συμπρωτεύουσα να μπαίνει ολοταχώς σε ολικό lockdown και ένα σχέδιο εκτάκτου ανάγκης να βγαίνει από τα συρτάρια.

Δημιουργούνται 43 νέες κλίνες ΜΕΘ-COVID έτσι ώστε να αυξηθεί η δυναμικότητα του ΕΣΥ στη Θεσσαλονίκη ενώ είναι έτοιμο σχέδιο για αεροδιακομιδές που θα γίνονται προς την Αθήνα στην περίπτωση που φανεί πως δεν επαρκούν και οι νέες κλίνες. Οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται μόνο με sms όπως την πρώτη περίοδο της καραντίνας.

Η ανεξέλεγκτη πορείας της διάδοσης του κορωνοϊού σε πολλές περιοχές της βόρειας Ελλάδας πρέπει να γίνει αντιπαράδειγμα για την Αττική και αυτό ελπίζουν να καταφέρουν τα νέα μέτρα που τίθενται σε ισχύ από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου. Σκοπός τους μέσα σε ένα μήνα να έχει αναχαιτιστεί η αύξηση των κρουσμάτων και να υπάρξει δραματική μείωση τους.

Η κατάσταση δεν έχει φτάσει ακόμα στα επίπεδα της Θεσσαλονίκης και οι ειδικοί πιστεύουν ότι το κλείσιμο της εστίασης θα αποτρέψει τις συγκεντρώσεις κόσμου σε μικρούς χώρους. Παράλληλα η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους θα έχει άμεσα αποτελέσματα από τις δύο κιόλας πρώτες εβδομάδες.

Ο ένας μήνας μέτρων θα είναι η κρίσιμη περίοδος για να αποφασιστεί αν θα γίνει ολικό lockdown και στην Αττική αφού το σχέδιο προβλέπει να έχουν μειωθεί σημαντικά τα καθημερινά κρούσματα αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παίξει το τελικό χαρτί του γενικού lockdown τον Δεκέμβριο ως έσχατη λύση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top