0
Μία θεωρία συνωμοσίας σαρώνει κυριολεκτικά το διαδίκτυο και δείχνει μία διασύνδεση του φαρμακευτικού κολοσσού με την έκρηξη της πανδημίας και το εμβόλιο που την θεραπεύει. 

Παρά το ότι το διήγημα έχει κάποια αληθή και ενδιαφέροντα στοιχεία, καταρρίπτεται διότι χωλαίνουν δύο βασικοί ισχυρισμοί. Διαβάστε το κείμενο όπως κυκλοφορεί στο διαδίκτυο:

«Σωστό ή Λάθος;

Το κινέζικο βιολογικό εργαστήριο στη Wuhan ανήκει στη Glaxo, που κατά σύμπτωση είναι και ιδιοκτήτρια της Pfizer με το εμβόλιο που κατά σύμπτωση διαχειρίζεται τα οικονομικά της Black Rock που μαζεύει τα κόκκινα δάνεια των Ελλήνων που κατά σύμπτωση διαχειρίζεται τα οικονομικά και της Open Foundation Society του Σόρος που κατά σύμπτωση διαχειρίζεται τα συμφέροντα η γερμανική εταιρεία Winterthur που έκτισε το κινέζικο εργαστήριο που κατά σύμπτωση αγοράστηκε από τη γερμανική Allianz και κατά σύμπτωση την έχει μεγαλομέτοχος ο κολοσσός Vanguard που κατά σύμπτωση είναι μέτοχος της Black Rock που ελέγχει τις κεντρικές τράπεζες της Ελλαδας και διαχειρίζεται το 1/3 του παγκόσμιου επενδυτικού κεφαλαίου.

Που κατά σύμπτωση είναι και μεγαλομέτοχος της Microsoft και του Μπίλ Gates που κατά σύμπτωση είναι και μέτοχος της Pfizer και σήμερα πρώτος χρηματοδότης του ΠΟΥ.
Αν δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο γιατί ήρθε μια νυχτερίδα και τσίμπησε το φίδι και μολύνθηκε ολόκληρος ο κόσμος;»

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

Η Glaxo, όντως έχει παρουσία στην Wuhan, όπου φέρεται να ξεκίνησε η πανδημία η οποία συνδέθηκε από πολλούς με το εκεί βιολογικό εργαστήριο. Το θέμα είναι ότι η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με το συγκεκριμένο βιολογικό εργαστήριο, το οποίο αποτελεί συνεργασία του κινεζικού με το γαλλικό κράτος και η διαχείριση του γίνεται αποκλειστικά από τις κινεζικές αρχές. Άρα το πρώτο και βασικότερο στοιχείο της θεωρίας δεν είναι αληθές. Προφανώς το ότι η Γκλάξο διαθέτει παρουσία στην πόλη, όπως άλλωστε σε κάθε μεγάλη πόλη του πλανήτη, ας μην ξεχνάμε ότι η Γιουχάν έχει 11 εκατομμύρια κατοίκους, έδωσε το έναυσμα να γεννηθεί αυτή η θεωρία.

Δεύτερο σημείο που ακυρώνει την θεωρία είναι ότι ο Σόρος έχει αποσυρθεί πλήρως από την Black rock. Για την ακρίβεια δεν διαθέτει πλέον ούτε μία μετοχή. Άρα και αυτός ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Ένα ενδιαφέρον σημείο όμως που ξέφυγε από αυτούς που συνέλαβαν και έγραψαν αυτή τη θεωρία είναι ότι ο κολοσσός Glaxo, συνδέεται όντως τόσο με την Pfizer αλλά και με την AstraZeneca! Τις δύο εταιρείες δηλαδή που πρωταγωνίστησαν με την ανακάλυψη του εμβολίου για τον κορονοϊό. Αυτό όμως το γεγονός που είναι πραγματικό, δεν επιβεβαιώνει σε καμία περίπτωση την θεωρία που αναπαράγεται. Αντίθετα δείχνει την δύναμη του marketing των φαρμακευτικών εταιρειών, που ενώ εταιρείες σαν την Moderna φαίνεται να έχουν κάνει άλματα για την ανακάλυψη του εμβολίου, όλα τα ΜΜΕ προέβαλαν κυρίως την Pfizer και την AstraZeneca!

Το μόνο λοιπόν που θα μπορούσε να προκύψει από αυτή την ιστορία θα ήταν η δύναμη επικοινωνίας κάποιον φαρμακευτικών γιγάντων, που πιθανόν να τους δίνει προβάδισμα έναντι άλλων εταιριών των οποίων όμως η έρευνα έχει προχωρήσει πολύ περισσότερο.

Εν κατακλείδι, πειράματα με τον κορονοϊό είχαν καταγραφεί σε πολλά εργαστήρια, εδώ και τουλάχιστον μια πενταετία, επισύροντας μάλιστα σοβαρές ανησυχίες που είχαν δημοσιοποιηθεί πολύ πριν το ξέσπασμα της πανδημίας. Το γεγονός λοιπόν ο κορονοϊός να ξεφύγει από κάποιο εργαστήριο όπως αυτό της Γιουχάν, δεν μπορεί να αποκλειστεί. Η θεωρία όμως ότι η Γκλάξο κρύβεται πίσω από αυτές τις έρευνες δεν έχει απολύτως καμία βάση.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top