0
Στην Αθήνα ορισμένοι “κύκλοι” διαμορφώνουν κλίμα “άμεσης παραλαβής F-35” από την Ελλάδα…Με αυτά που διαδίδουν θα ΄ναι λογικό κάποιοι πολίτες να ΄χουν πιστέψει ότι τα F-35 θα ΄ρθουν στην Ελλάδα πριν από τα εμβόλια για τον Covid-19… 

Φαίνεται ότι αυτή η υπόθεση αν τελικά έχει εξέλιξη θα απασχολήσει την Ελλάδα από το 2027 και μετά , όπως έχει πει και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.


Έχει ενδιαφέρον όμως να δούμε τι υποστηρίζουν αμερικανικές πηγές για το θέμα F-35 και Ελλάδα. Κι αυτό, γιατί υπάρχουν ήδη δημοσιεύματα που λένε ότι η Ουάσινγκτον θα απαντήσει αρνητικά στην Ελλάδα. Ίσως όχι με ένα “ξερό όχι”, αλλά “δια των καθυστερήσεων”…

Ένα άρθρο στο militarywatch εξηγεί γιατί.

•Σύμφωνα με το άρθρο η Ελλάδα αποκτά υπεροπλία στον αέρα έναντι της Τουρκίας με την απόκτηση των Rafale.

•Οι ΗΠΑ δεν θέλουν και δεν μπορούν να ενισχύσουν την Ελλάδα έναντι της Τουρκίας, γιατί πιστεύουν ότι σ΄ αυτή την περίπτωση θα την στρέψουν ολοκληρωτικά προς τη Ρωσία. Θεωρούν βέβαιο ότι αν δώσουν F-35 στην Ελλάδα, η Τουρκία θα προχωρήσει στην αγορά ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών.Έχει κάνει συζητήσεις για τα Su-35 και τα Su-57.
•Στο άρθρο γίνεται επίκληση των δηλώσεων Τούρκου απόστρατου στρατηγού ,του Nejat Eslen, ο οποίος έχει “απειλήσει” με τη χρήση των S-400 ,τα “ελληνικά F-35”, αν τελικά οι ΗΠΑ τα έδιναν. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Τούρκος απόστρατος δηλώνει κατηγορηματικά ότι “τα F-35 δεν είναι αόρατα για τους S-400, όλος ο κόσμος το γνωρίζει αυτό”.

Χωρίς να θέλουμε να σοκάρουμε τους υποστηρικτές της “λύσης F-35”, νομίζουμε ότι αν όσα γράφουν οι Αμερικανοί για την άρνηση της Ουάσινγκτον να δώσει στην Ελλάδα F-35 μπορούμε να απαντήσουμε ότι …θα το αντέξουμε! Όπως επισημαίνει και το άρθρο αμερικανικής προελεύσεως η Ελλάδα με την επιλογή των Rafale αποκτά υπεροπλία και μάλιστα αν είμαστε σοβαροί μπορεί να την αποκτήσουμε πολύ γρήγορα και σίγουρα πολύ πριν η Τουρκία “ξεμπερδέψει” με τις παραλαβές των F-35. Γιατί δεν θα πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία ότι αργά ή γρήγορα οι Αμερικανοί θα αποδεσμεύσουν τις παραδόσεις.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top