0
Καθαρή ηρωίνη βάρους άνω των 250 κιλών και αξίας άνω των 30 εκατ. ευρώ, εντόπισαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την αμερικάνικη δίωξη ναρκωτικών (DEA) και το Λιμενικό. Το φορτίο των ναρκωτικών είχε έρθει από το Εκουαδόρ κρυμμένο ανάμεσα σε... μπανάνες!

Την αρχική πληροφορία έδωσε η DEA, με τους αστυνομικούς της Ασφάλειας να εντοπίζουν τον 37χρονο φερόμενο ως αρχηγό του καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών και να ταυτοποιούν τη δράση του.

Ο λόγος για καρτέλ που «έσπρωχνε» ναρκωτικά στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Μύκονο αλλά και το εξωτερικό. Τηρώντας το «όσο λιγότεροι ξέρουν, τόσο καλύτερα» ο 37χρονος παρέλαβε ο ίδιος το φορτίο της κοκαΐνης από το λιμάνι του Πειραιά και στη συνέχεια το μετέφερε σε διαμέρισμα στο Κουκάκι.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και της DEA πραγματοποίησαν έφοδο και βρήκαν τα 6 τσουβάλια με τα ναρκωτικά -η αξία των οποίων ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ-, ενώ κατά τη σύλληψη του 37χρονου, διαπιστώθηκε ότι ήταν οπλισμένος, καθώς σε εσωτερική θήκη του παντελονιού του βρέθηκε ένα πιστόλι με φυσίγγιο διαστελλόμενου βλήματος στη θαλάμη (που εντάσσεται στις επιβαρρυντικές περιπτώσεις του Νόμου περί όπλων), γεμιστήρας με 9 φυσίγγια, συσκευή λέιζερ προσαρτημένη στο πιστόλι, επιπλέον γεμιστήρας με 13 φυσίγγια, θήκη όπλου και 2 αναδιπλούμενα μαχαίρια τύπου σουγιά.


Χρησιμοποιούσε... 21 κινητά τηλέφωνα

Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 254 κιλά και 495 γραμμάρια καθαρής κοκαΐνης, χωρισμένα σε 220 δέματα εντός 6 τσουβαλιών, 36.060 ευρώ σχετιζόμενα με εμπορία ναρκωτικών ουσιών, 21 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του και 25 κάρτες sim, 2 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ηλεκτρική μηχανή συσκευασίας (vacuum) και μηχάνημα καταμέτρησης χρημάτων.

Επιπλέον κατασχέθηκαν: 6 σφραγίδες ασφαλείας διαμετακομιζόμενων εμπορευματοκιβωτίων με συρματόσχοινο και όχημα που χρησιμοποιούσε ο δράστης ως μέσο διευκόλυνσης του διεθνούς κυκλώματος. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές Αρχές.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top