0
Μετά από ανάλυση των επαφών 128.808 ατόμων, αποδείχθηκε ότι στην Αγγλία τα σούπερ μάρκετ αποτελούν τον συχνότερο χώρο έκθεσης για όσους προσβάλλονται από κορωνοϊό.

Μια επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ μόνο αθώα δεν πρέπει να θεωρείται την περίοδο του κορονοϊού, γεγονός που αποτυπώνεται σε έρευνα που έκανε το υπουργείο Υγείας της Αγγλίας.

Μέσω μιας ειδικής εφαρμογής, κατέστη εφικτή η ιχνηλάτηση των επαφών των ατόμων που είχαν δηλώσει θετικά στον κορονοϊό μεταξύ 9 Νοεμβρίου και 15 Νοεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια των αυξημένων εθνικών περιορισμών στην Αγγλία, τα σούπερ μάρκετ παρέμειναν ανοιχτά για το κοινό. Ωστόσο, απ'όσους διαγνώστηκαν θετικοί, το 18.3% δήλωσε ότι είχε επισκεφθεί ένα σούπερ μάρκετ.

Ύποπτα και τα σχολεία

Ο δεύτερος συνηθέστερος χώρος που αναφέρθηκε από εκείνους που βρέθηκαν θετικοί στον COVID-19 ήταν τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακολουθούμενα από τα δημοτικά σχολεία, τα νοσοκομεία και στη συνέχεια τους χώρους φροντίδας ηλικιωμένων. 

Την τελευταία εβδομάδα, 124 κρούσματα κορονοϊού καταγράφηκαν στα αγγλικά σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα διαγράμματα δεδομένων να δείχνουν ότι ο ιός είναι πιο διαδεδομένος μεταξύ της μεγαλύτερης ηλικιακής ομάδας.

Ο συνολικός αριθμός των εστιών στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην Αγγλία είναι 822, ενώ τα δημοτικά σχολεία έχουν καταγράψει 732 κρούσματα.

Τα ψώνια και η κατανάλωση φαγητού ήταν μεταξύ των πρώτων δραστηριοτήτων που αναφέρθηκαν από τους συμμετέχοντες πριν εκείνοι βιώσουν οποιαδήποτε συμπτώματα, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τη στιγμή που τα ποσοστά COVID-19 φαίνεται να μειώνονται στην Αγγλία για τις περισσότερες ηλικιακές ομάδες ενηλίκων, τα δεδομένα δείχνουν ότι συνεχίζουν να αυξάνονται μεταξύ των ατόμων άνω των 70 ετών.

Τα νέα στοιχεία ήρθαν στο φως σε μια περίοδο όπου οι κυβερνητικοί επιστημονικοί σύμβουλοι προειδοποιούν ότι ο συγχρωτισμός των Χριστουγέννων δημιουργεί σημαντικούς κινδύνους - ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top