0
Την ώρα που η κοινωνία «βράζει» καθώς τα νέα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση και το εθνικό lockdown φαίνεται να έχουν αποτύχει σε όλους τους τομείς ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αλλάζει ρότα. 

Από την μία ούτε τα κρούσματα πέφτουν, χαρακτηριστική είναι και η παραδοχή των Ν.Χαρδαλιά, Β.Παπαευαγγέλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ενώ από την άλλη τα μαγαζιά παραμένουν κλειστά με την οικονομία να βυθίζεται διαρκώς σε μεγαλύτερη ύφεση. 

Την ίδια ώρα τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη συζήτηση για το πότε θα αρθεί τελικά αυτό το lockdown, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα «άνοιγε» ξανά η οικονομία. 

Κάτι τέτοιο φαντάζει αρκετά δύσκολο αν πάρουμε υπόψιν μας τα επιδημιολογικά δεδομένα. Υπό αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση φαίνεται πως αλλάζει ρότα, καθώς πλέον δεν θα ανακοινώνει από πριν τις ημερομηνίες, αλλά θα πηγαίνει με βάση τα δεδομένα που θα έχει εκείνη τη στιγμή (ή όπως λέει η αντιπολίτευση "βλέποντας και κάνοντας"). 

Ο πρωθυπουργός θα έχει σύσκεψη την Παρασκευή με την επιτροπή λοιμωξιολόγων και τους Κικίλια και Χαρδαλιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα της κυβέρνησης αναφορικά με την πανδημία κατά την τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής των ΥΠΕ το μεσημέρι, όταν και ανακοίνωσε πως όλοι οι γιατροί στις ΜΕΘ της χώρας θα γίνουν αορίστου χρόνου.

Από βδομάδα εξαγγελίες για τα μέτρα κορωνοϊού

Αναφερόμενος στα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα προβεί σε ανακοινώσεις την επόμενη εβδομάδα, αλλά και τον τρόπο που θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα εν μέσω πανδημίας, έχοντας στη διάθεσή της μεγαλύτερο όγκο επιδημιολογικών δεδομένων.

«Οι σχεδιασμοί μας από εδώ και στο εξής δεν θα αναφέρονται τόσο σε ημερομηνίες όσο σε συγκεκριμένα δεδομένα, τα οποία θα κρίνουν τα επόμενα βήματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top