0
Πολιτικό παράδοξο -σε παγκόσμιο επίπεδο - είναι αυτά τα οποία συμβαίνουν στην χώρα μας τις τελευταίες ώρες, με την αριστερά να μετατρέπεται σε προστάτη των ατομικών ελευθεριών, απέναντι σε μια κυβέρνηση «καραντινολατρών». 

Η αδυναμία  της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις ομάδες της άκρας αριστεράς την οδήγησε σε αντι-συνταγματικά μονοπάτια, με αποτέλεσμα να δίνεται η ευκαιρία στο ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και τον... Βαρουφάκη και τους φίλους του να αυτοπροβάλλονται ως υπερασπιστές των ελευθεριών.

Ποιοι, αυτοί οι οποίοι διαχρονικά και ιδεολογικά έλκονται από τους κόκκινους ολοκληρωτισμούς. Σε όλο τον κόσμο βλέπουμε την αριστερά να επιβάλλει περιορισμούς και την δεξιά να ζητά προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Στην χώρα όμως όπου κυβερνά - μέσω εκπροσώπου - ο Σημίτης βλέπουμε το αντίθετο.

Ο κορωνοϊός και η προσπάθεια για περιορισμό του δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελούν δικαιολογία για την περιστολή ανθρωπίνων
δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Οι απαράδεκτες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις πρωτοβουλίες για τον περιορισμό του δικαιώματος της συνάθροισης καταστρατηγούν ακριβώς αυτές τις αρχές.

Με αφορμή την επέτειο του Πολυτεχνείου, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πλαίσιο και ένα προηγούμενο το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί κάθε
κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει μια «κρίση» είτε αυτή είναι πραγματική είτε είναι τεχνητή.


Δεν υπήρχε ποτέ κάποιο ολοκληρωτικό, φασιστικό ή σοβιετικού τύπου καθεστώς το οποίο ισχυριζόταν ότι περιέστελε τις ελευθερίες των πολιτών, απλά επειδή ήθελε να υποφέρουν οι πολίτες τους.

Πάντοτε υπήρχε κάποιος λόγος «ανωτέρας βίας», πάντοτε ήταν ένα υποτιθέμενο «συλλογικό καλό» που προβαλλόταν ως η αιτιολογία για την σχεδόν
πάντοτε διαφημιζόμενο ως «προσωρινό» περιορισμό των δικαιωμάτων των πολιτών.

Το «να μην χαθεί ούτε μια ζωή», το «να μείνουμε όλοι υγιείς» ακούγονται ολοένα και περισσότερο σαν τα προστάγματα του «Υπουργείου Αλήθειας» δυστοπικών μυθιστορημάτων όπως το 1984.

Έτσι έχουμε  το οξύμωρο ο Αλέξης Τσίπρας να αναλαμβάνει αντιπολιτευτικές πρωτοβουλίες, σε συνεργασία με όλα τα κόμματα της αριστεράς προκειμένου να εγκαλέσει την κυβέρνηση για τους αντισυνταγματικούς περιορισμούς στο δικαίωμα του συναθροίζεσαι.

Και να επιτίθεται στην κυβέρνηση λέγοντας ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση «δεν απαντά στην αδήριτη ανάγκη για την τήρηση από όλους των μέτρων υγειονομικής προστασίας αλλά στη προσπάθεια του κυρίου Μητσοτάκη να δημιουργήσει τεχνητή ένταση για να επιρρίψει αλλού τις δικές του ευθύνες». 

Φυσικά και η υποκρισία της αριστεράς αποδεικνύεται από το ότι δεν έβαλαν στην κουβέντα και το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, το οποίο πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της απαγόρευσης.

Αλλά βλέπετε με εκλογές με απλή αναλογική να έρχονται, όλα αυτά ίσως δεν είναι τίποτε παραπάνω παρά προεικονίσεις των στρατοπέδων που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον. 




loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top