0
Ο αρχηγός τους έφυγε από τη ζωή πριν τρία χρόνια. Ο βασικός τραγουδιστής τους έχασε την ακοή του. 

Ο ντράμμερ τους συνελήφθη με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της κατοχής ναρκωτικών...Κι όμως, παρόλα αυτά, οι θρυλικοί AC/DC απέδειξαν, με το νέο τους άλμπουμ «Power Up» που μόλις κυκλοφόρησε, πως είναι πολλοί σκληροί για πεθάνουν!

Έχοντας διαγράψει μια τεράστια μουσική καριέρα, που μετρά 47 ολόκληρα χρόνια, και βιώσει μεγάλες επιτυχίες αλλά και πολλές δύσκολες στιγμές, οι πρωτοπόροι Αυστραλοί της παγκόσμιας χαρντ ροκ σκηνής συνεχίζουν να γράφουν μουσική ιστορία περνώντας το μήνυμα, πως τίποτα δεν μπορεί να τους κρατήσει μακριά από την ενεργό δράση, κανείς δεν είναι ικανός να τους εμποδίσει από το να συνεχίσουν να τροφοδοτούν το παγκόσμιο ρεπερτόριο με νέα τραγούδια με τα οποία θα μεγαλώσει μία ακόμη νέα γενιά.


Η κυκλοφορία του νέου τους άλμπουμ αναμενόταν με μεγάλη ανυπομονησία αλλά και επιφυλάξεις από τα εκατομμύρια των ανά τον κόσμο πιστών θαυμαστών τους. Όσο κι αν ήθελαν να πιστεύουν στην διαχρονική δυναμική τους, η απώλεια του «καπετάνιου» τους, του Malcolm Young, άφησε ένα τεράστιο κενό το οποίο ήταν, προφανώς, αδύνατο να καλυφθεί. Κι όμως εκείνοι κατάφεραν το ακατόρθωτο. Έχοντας κρατήσει ζωντανά τα χαρκακτηριστικά στοιχεία με τα οποία είχαν τροφοδοτήσει τη μπάντα τα εκλιπόντα μέλη της και ενσωματώνοντας αρμονικά τον φρέσκο μουσικό αέρα που έφεραν οι νέες εφεδρείες δημιούργησαν μια δισκογραφική δουλειά, αν μη τί άλλο, αντάξια της σπουδαίας μουσικής ιστορίας τους.

Oi AC/CD το 1979, στα...άγρια νιάτα τους

Μιας ιστορίας που ξεκίνησε να γράφεται το 1973, στο Σίνδεϊ, από δύο αδέλφια σκωτσέζικης καταγωγής, τους Άνγκους και Μάλκολμ Γιανγκ, που ονειρεύτηκαν να φθάσουν ψηλά, πολύ ψηλά. Το ασίγαστο νεανικό πάθος τους σε συνδυασμό με το μουσικό ταλέντο τους αλλά και την επιθυμία τους να χαράξουν νέους μουσικούς δρόμους, τούς οδήγησαν, πολύ γρήγορα, στην κορυφή χαρίζοντάς τους μια θέση ανάμεσα στα σημαντικότερα και πλέον επιδραστικά συγκροτήματα της χαρντ ροκ σκηνής, στο πλευρό των θρυλικών Black Sabbath, Led Zeppelin και Deep Purple. Δικαίως καθώς το άλμπουμ τους «Back in Black», που κυκλοφόρησε το 1980, συνεχίζει μέχρι σήμερα, 40 ολόκληρα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, να παραδίδει μαθήματα υψηλής χαρντ ροκ μουσικής.


Όταν τον Απρίλιο του 2016 ανακοίνωσαν πως η «φωνή» τους, ο Μπράιαν Τζόνσον είναι αναγκασμένος να αποχωρήσει εξαιτίας των σημαντικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε με την ακοή του, πολλοί ήταν εκείνοι που θεώρησαν δεδομένο ότι η διαδρομή τους έφθασε στο τέλος της. Η κίνηση του Axl Rose των Gun n' Roses να τον αντικαταστήσει για τις υπόλοιπες προγραμματισμένες συναυλίες της περιοδείας τους ήταν το απόλυτο δείγμα σεβασμού προς ένα συγκρότημα που έγραψε ιστορία.


Κι ενώ όλοι περίμεναν πως οι γερόλυκοι έχουν πλέον αποσυρθεί στις...φωλιές τους, εκείνοι έκαναν, για μία ακόμη φορά την έκπληξη. Επανήλθαν δριμύτεροι με 12 καινούργια κομμάτια που μέσα σε λίγες ώρες κατάφεραν να κάνουν το παγκόσμιο κοινό να τους υποβάλλει μία ακόμη, βαθιά υπόκλιση.


loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top