0
Στην κυβέρνηση βλέποντας την απόγνωση στην οποία έχουν οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και την κόπωση των Ελλήνων πολιτών από τον εγκλεισμό και την υποχρεωτική φτωχοποίησή τους και ανησυχούντες πλέον ότι μπορεί να φτάσει ακόμα και στα όρια της εξέγερσης διαρρέουν από το πρωί σχέδιο για σταδιακό άνοιγμα της ελληνικής οικονομίας για τα Χριστούγεννα ώστε ο κόσμος να βγει να καταναλώσει και κυρίως να «εκτονώσει» την δυσαρέσκειά του και την βαριά ψυχολογική του κατάσταση.

Πολλοί θεωρούν εκ των ουκ άνευ να βγει ο κόσμος να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά γιατί η κοινωνία δεν «αντέχει» να χάσει άλλες γιορτές και να μην προσδοκάει ημέρες που δεν θα είναι «γκρι» απόχρωσης.


Η 1η Δεκεμβρίου θεωρείται η μέρα «ορόσημο» στην οποία θα ανοίξουν μικρά καταστήματα που προσφέρουν υπηρεσίες όπως τα κομμωτήρια.

Εν συνεχεία στις 7 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανικής πώλησης και μέρος της εστίασης, δηλαδή οι ανοιχτοί χώροι. 

Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχει πρόγραμμα επιδότησης της αγοράς θερμαστρών για τους εξωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης και ψυχαγωγίας.

Στις 14 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν και οι κλειστοί χώροι της εστίασης με αυστηρά μέτρα.

Δεν έχει διασαφηνιστεί τι θα γίνει με τα γυμναστήρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αποκάλυψη για άνοιγμα στις 1 Δεκεμβρίου την έκανε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης.

Στην ερώτηση εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών, είπε ότι αυτό θα απαντηθεί την τελευταία εβδομάδα.

Τόνισε ότι αυστηρότερα μέτρα μπορεί να εφαρμοστούν σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Δεν ήταν τυχαίες και οι δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Α.Γεωργιάδη ο οποίος είπε: «Αν δεν ανοίξει η οικονομία η καταστροφή θα είναι τρομερή και ειδικά στο εμπόριο οι τζίροι μπορεί να φτάνουν το 35% με το 50% ολόκληρης της χρονιάς».

Για το πρόγραμμα επιδότησης αγοράς θερμαστρών για εξωτερικούς χώρους, είπε ότι αναμένεται η έγκρισή του από την επιτροπή έως το τέλος της εβδομάδος.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top