0
«Καλέσαμε τα μέλη μας να μείνουν σπίτι τους και να μην κατέβουν στην πορεία ακριβώς επειδή έχει πολύ μεγάλη σημασία να αποφύγουμε τους συγχρωτισμούς. 

Η κυβέρνηση μας πρόσφερε τη δυνατότητα να στείλουμε μια ολιγομελή αντιπροσωπεία, 9-10 άτομα, να καταθέσουμε στεφάνι στο Πολυτεχνείο μετά από ραντεβού με την αστυνομία. Αυτό που είπαμε είναι ότι έχουμε ήδη ζητήσει στο πλαίσιο του σεβασμού των μέτρων προφύλαξης για τον κορονοϊό, να μην έρθουμε για να καταθέσουμε στεφάνι, αλλά είπαμε στον κ. Χρυσοχοΐδη οι επτά βουλευτές του ΜέΡΑ25 με τις μάσκες και τις αποστάσεις, συμβολικά θα πορευτούμε από το Πολυτεχνείο προς την Αμερικανική Πρεσβεία, όπως κάναμε και την Πρωτομαγιά. 

Η Πρωτομαγιά και η 17η Νοέμβρη διαφέρουν από την 25η Μαρτίου και την 28η Οκτωβρίου. Είναι εξίσου σημαντικές γιορτές και επέτειοι, αλλά διαφέρουν γιατί κακά τα ψέματα η 25η καιη 28η είναι κρατικές γιορτές, παρελάσεις. Την Πρωτομαγιά είχαμε πάει εννέα άτομα με προφυλάξεις συμβολικά στην Πλατεία Συντάγματος για 20 λεπτά και φύγαμε», δήλωσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου. 

«Εμείς δεν έχουμε φετίχ με το Πολυτεχνείο, η στάση μας είναι ιδιαίτερα υπεύθυνη. Ζητήσαμε από τα μέλη ακόμα και από την νεολαία να μην έρθει. Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόλμησε να μου πει εμένα προσωπικά ότι εάν οι βουλευτές μας με απόσταση πέντε μέτρα ο ένας από τον άλλον τολμήσουμε να κατέβουμε για να συμβολίσουμε αυτό που θέλουμε εμείς, θα μας συλλάβουν; Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Αυτή είναι πόλωση», πρόσθεσε.

«Είναι παράφορη παραβίαση του Συντάγματος" υπογράμμισε. "Εμείς είμαστε ενάντια στο αποφασίζουμε και διατάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top