0
Ο κορωνοϊός θα αλλάξει εκ βάθρων τον τρόπο που ταξιδεύουν οι άνθρωποι και τον τρόπο που κάνουν τις μπίζνες τους, ακόμα και μετά το τέλος της πανδημίας, προβλέπει ο συνιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

«Η πρόβλεψή μου είναι ότι πάνω από το 50% των επαγγελματικών ταξιδιών και πάνω από το 30% των ημερών που περνούν οι εργαζόμενοι στο γραφείο θα εκλείψουν», ανέφερε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια συνεδρίου των New York Times.

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Γκέιτς προέβλεψε ότι θα υπάρξει πολύ μεγάλη μείωση στα επαγγελματικά ταξίδια τώρα που η εξ αποστάσεως εργασία είναι πλέον πιο εφικτή.

Ωστόσο, κάποιες επιχειρήσεις μπορεί να είναι πιο τολμηρές σε σχέση με κάποιες άλλες στην προσπάθειά τους να μειώσουν τις πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις, ανέφερε ο Γκέιτς..

Υπενθυμίζεται ότι το Ιδρυμα του δισεκατομμυριούχου ισχυρού άνδρα της Microsoft παίρνει μέρος στην προσπάθεια ώστε να φτάσει το εμβόλιο για τις πιο ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Όπως σχολίασε κατά τη διάρκεια podcast, ο ίδιος έχει ένα πολύ πιο απλό πρόγραμμα εν μέσω πανδημίας, καθώς δεν χρειάζεται να ταξιδεύει για επαγγελματικούς λόγους.

Ο φιλάνθρωπος επιχειρηματίας που εμφανίστηκε στο πλευρό του CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, κατά τη διάρκεια livestream συνεδρίου την Τρίτη, ανέφερε ότι έχει συμμετάσχει ήδη σε ψηφιακά πάνελ φέτος με στελέχη φαρμακευτικών, είπε ότι «κατά κάποιον τρόπο θα πάμε πίσω στο γραφείο, θα κάνουμε κάποια επαγγελματικά ταξίδια, αλλά όλα αυτά θα μειωθούν δραματικά».

Η πανδημία έχει καταστρέψει τη ζήτηση ιδιαίτερα για τα πιο ακριβά επαγγελματικά ταξίδια. Οι ταξιδιώτες για λόγους εργασίας πριν από τον ιό αντιπροσώπευαν το 50% των εσόδων των αεροπορικών εταιρειών των ΗΠΑ, αλλά μόλις το 30% των ταξιδιών, σύμφωνα με την Airlines for America, ένωση που εκπροσωπεί τους περισσότερους αερομεταφορείς των ΗΠΑ.

Ωστόσο, στελέχη της Microsoft έχουν προβλέψει ότι τα επαγγελματικά ταξίδια θα ανακάμψουν.

«Πιστεύουμε ότι καθώς επιστρέφουμε στα αεροπορικά ταξίδια, τα δρομολόγια που υπήρχαν πριν θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα», ανέφερε ο Τζάντσον ‘Αλτσχοφ, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του παγκόσμιου εμπορικού τομέα της Microsoft, τον Οκτώβριο.

loading...

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

 
Top